Aktualnim satom dominirala komunalna problematika

Kako pomoći Domu zdravlja Županja da se privuku deficitarni kadrovi, posebno liječnici kojih kronično nedostaje, jedno je od pitanja postavljenih na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Županje na kojoj je vijećnike iz redova oporbe zanimalo i što se planira oko ukidanja naplate parkiranja za građane Županje. Na koji način se raspoređuju sredstva sportskim udrugama, također je jedno od pitanja postavljenih na Aktualnom satu koji je, kroz druga pitanja vijećnika otvorio i teme poput rekonstrukcije gradskih ulica,
elektrifikacije Lovačke kuće, postavljanja ležećih policajaca u Ulici baruna Trenka i prijedloga kamera za nadzor, zatim, biciklističkih staza i održavanja javnih zelenih površina ispred obiteljskih kuća.

Vijećnici su pitali i za pocjevljenje kanala u Vinkovačkoj ulici, a upozoreno je i na problem u Ulici Melite Lorković gdje nema nogostupa a tim dijelom grada prolaze učenici osnovne škole. Jedna od tema potaknuta vijećničkim pitanjem odnosila se i na novi ugovor kojim će gradska tvrtka Komunalac d.o.o. uložiti 40-tak milijuna kuna za rekonstrukciju vodovodne mreže. Na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Županje bilo je riječi i o zapošljavanju i aktima Javne vatrogasne postrojbe Grada Županja. Gradsko vijeće Županje na jučerašnjoj je sjednici održanoj u dvorani kina Mladost pod predsjedanjem Irene Kuprešak usvojilo, između ostalog, i to jednoglasno, Odluku o uključivanju Grada Županja u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje, kao i prijedlog Odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po Programu društveno poticane stanogradnje.

Jedna od tema bio je i prijedlog rezolucije o proglašenju Grada Županja sigurnim mjestom za žene koji je pred vijećnicima predstavio vijećnik SDP-a Mario Galović. Rezolucija je usvojena jednoglasno.

Odgovori