Župan Dekanić obratio se javnosti Vukovarsko-srijemske županije

S obzirom na cjelokupnu situaciju vezanu uz kaznenu prijavu i pritvaranje u proteklom razdoblju, osjećam se dužnim obratiti se javnosti Vukovarsko-srijemske županije. U ponedjeljak, 17. travnja, nastavio sam s redovnim radnim aktivnostima vezanima uz dužnost vukovarsko-srijemskog župana na koju sam izabran 2021. godine.

Cjelokupna procedura i tijek događanja mogao se pratiti u medijima pa želim upozoriti na neke dijelove. S obzirom na vremenski odmak i ono što mi se stavlja na teret, smatram da su provedene mjere i postupci bili nepotrebno prerigorozni. Želim prije svega zahvaliti onom dijelu medija koji su o navedenim događanjima korektno izvještavali te najaviti pokretanje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća za sve u potpunosti izmišljene događaje i okolnosti koje su objavljivali te kojima su nedozvoljenim pritiscima htjeli usmjeriti poduzimanje mjera i daljnji tijek postupanja nadležnih tijela.

Ovim se putem želim ispričati svima kojima su spominjana događanja prouzročila bilo kakvu štetu ili neugodu. Hvala uistinu mnogim ljudima koji su u teškim trenutcima za mene osobno i moju obitelj, prijatelje te moje radno okruženje izražavali bezrezervnu potporu i suosjećanje. Kako naš narod često zna reći „u svakom zlu neko dobro“, siguran sam da su me kroz ovo razdoblje sve vaše molitve ojačale i učinile boljim čovjekom.

Hvala vam od srca! Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kao i do sada, kroz provođenje započetih i planiranje budućih projekata s ciljem razvoja naše županije i boljitka života svih njezinih stanovnika.

  

                                                                                                               ŽUPAN

                                                                                           Damir Dekanić, dipl. ing.

Odgovori