Završen 13. FAKS i 5. Dječji festival

Listopad je u Županji bio u znaku kazališnog amaterizma. Ljubitelji kazališne umjetnosti mogli su ovaj mjesec uživati u predstavama 13. Festivala amaterskog kazališnog stvaralaštva (FAKS) i 5. Dječjeg festivala u organizaciji našeg Gradskog amaterskog kazališta.

13. FAKS je završen protekle subote predstavom “Crvenkapica- Istinita priča” u izvedbi glumaca Scene Sisak, koji su su se u svojoj verziji ove predstave poigrali sa simbolima, pričajući nam jednu modificiranu priču o Crvenkapici.

Festival je prošao u najboljem redu, osim što su nam dvije predstave , nažalost bile otkazane, jedna za odrasle Kazališta iz Retkovaca i jedna za djecu. Koliko mi je žao što je predstava kazališta iz Retkovaca otkazana, toliko mi je drago da smo mi nastupili s našom predstavom “Općinski načelnik” što nam nije bilo u planu. Napunili smo dvoranu, bilo je dobro, uspjeli smo“, rekla nam je Snježana Puljić, predsjednica GAK-a.

Volimo se družiti i sklapati nova poznanstva, to je i cilj ovog amaterskog  festivala. Nagrade nisu toliko bitne i mi smo to izbjegli. Najveća nagrada je što smo nekoga pozvali i taj pljesak publike, da su oni zadovoljni, a i naši gosti“, ističe Snježana Puljić i dodaje kako im u GAK-u slijedi premijera dječje predstave te da su počeli s probama nove predstave za odrasle.
 

Odgovori