Za “Zaželi 3” u Županji se prijavilo 80 žena

Krajem listopada u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Vinkovci evidentirane su 4.002 nezaposlene osobe. Od toga je u Ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Županja evidentirano 1.557 nezaposlenih osoba. Znatno je to manja brojna od prije desetak i više godina kada je na burzi bilo i do 5.000 osoba koje su godina čekale na posao. No, manji broj nezaposlenih ne znači da je do posla lako doći, a jedino to nije slučaj kada su u pitanju deficitarna zanimanja i poslovi. Upravo iz razloga što se do djelatnika za pojedine struke teško dolazi Hrvatski zavod za zapošljavanje ubrzano radi na osiguravanju informacija, prijava umirovljenika u evidenciju tražitelja zaposlenja jer su i umirovljenici i poslodavci iskazali interes za radom i njihovim zapošljavanjem. U tu svrhu upravo je na svojim web stranicama kao potporu umirovljenicima u traženju posla i poslodavcima u traženju eventualnih zaposlenika u toj kategoriji u produkciju puštena stranica za Aktivaciju umirovljenika Poslovi – HZZ Umirovljenici.

Intenzivno se radi na edukaciji specijaliziranih savjetnika za rad sa umirovljenicima kao podršci u pronalaženju posla i svim informacijama potrebnim na tržištu rada. Na web stranici mogu se pratiti objavljena slobodna radna mjesta za umirovljenike. Poslovi koji se nude su iz različitih djelatnosti ali najzastupljenija su nedostajuća zanimanja na tržištu rada“, kažu u PU HZZ-a Vinkovci

Veliko je zanimanje za projekt zapošljavanja žena Zaželi 3 koji je ponovno krenuo u mnogim gradovima i općinama županije. Hrvatski zavod za zapošljavanje Vinkovci je partner u 24 projekta kroz „Program zapošljavanja žena“ Zaželi faza 3. Jedan dio dio projekata je odobren, a preostali dio projekata je u fazi odobravanja, kaže predstojnik Područnog ureda HZZ Vinkovci, Dražen Jerković.

Za područje Županje, Grad Županja je za prijem u radni odnos na određeno vrijeme za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu projekta objavio natječaj za zapošljavanje 30 radnica za pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na koji je Hrvatski zavod za zapošljavanje uputio 80 kandidatkinja i natječaj za voditeljicu Programa zapošljavanja žena na koje je upućeno 7 kandidatkinja

Krajem listopada ukupno je 619 osoba iz evidencije nezaposlenih PU Vinkovci koristilo novčanu naknadu po osnovu zaposlenja.

Odgovori