Za Martinje uhvaćeno 16 vozača u alkoholiziranom stanju

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,15 g/kg zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog vozila u Ivankovu, Gorjani, koji je zatečen, u nedjelju, 13. studenog, oko 00:20.

Za trajanja akcije povodom Martinja 11./12. studenog, zatečen je jedan vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,13 g/kg.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, šest vozača smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, od čega najviše snimaka, 22, u Starim Mikanovcima.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela. 

I ovim putem preporučuju zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe). 

Odgovori