Uskoro „Šetnica dr. Zlatka Krtalića”

Na savskoj šetnici u tijeku su završni hortikulturni radovi nakon postavljanja natpisne ploče koja će označavati da je u Županji „Šetnica dr. Zlatka Krtalića”. Prema informacijama kojima raspolažemo, natpisna ploča bi trebala biti otkrivena 10. listopada, a do tada će djelatnici Čistoće Županja d.o.o. završiti uređenje javne površine sadnjom cvijeća.

Podsjetimo, potkraj prošle godine, točnije, na sjednici Gradskog vijeća Županje, održanoj 28. prosinca 2021. razmotren je i usvojen prijedlog da šetnica po kruni savskog nasipa u našem gradu dobije ime „Šetnica dr. Zlatka Krtalića”, pokojnog dr. med.spec.radiologije, koji je u rujnu 2016. godine u 60.godini života izgubio bitku s teškom bolešću. Dobitnik je „Zlatnog grba Grada Županja” za veliki i nesebični doprinos Domu zdravlja Županja, Gradu Županja, Domovinskom ratu kao i medicinskoj znanosti. Suglasnost na prijedlog gradonačelnika Damira Juzbašića dali su i mjesni odbori, a i Hrvatske vode su, kao upravitelj javnim vodnim dobrom i regulacijskim i zaštitnim vodnim građevinama, u studenom 2021. uz suglasnost naglasile kako pozdravljaju inicijativu Grada Županja za imenovanje šetnice na kruni Savskog nasipa kroz Grad Županju u čast dr. Zlatku Krtaliću.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja je po prijedlogu gradonačelnika Damira Juzbašića proveo postupak. O tome je na ovoj sjednici vijećnike izvijestila Jadranka Bebić iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja. Između ostalog, osvrnula se na pravnu osnovu za donošenje ovakve odluke, ali i istaknula kako je pokojni dr. Zlatko Krtalić, rođeni Županjac, bio ugledni građanin, svestran i nadasve veliki čovjek. U raspravi o ovoj temi sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Petar Buljević koji je istaknuo kako će se imenovanje „Šetnice dr. Zlatka Krtalića” odvijati u tri faze, a ime šetnice „Šetnica dr. Zlatka Krtalića” bit će označena natpisnom pločom, koja će se postaviti u skladu s posebnim propisima.

Županjke i Županjci i tada su, a posebice ovih dana gledajući radove na postavljanju natpisne ploče, s posebnim pijetetom prema pokojnom dr. Krtaliću komentirali i podržavali ove aktivnosti, ističući kako je odluka gradske vlasti doista poseban čin odavanja priznanja liječniku, specijalisti, sugrađaninu, velikom čovjeku.

Odgovori