Udruga “Golubovi” i GDCK obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Prelijepom priredbom članovi Društva za pomoć osoba s invaliditetom i Gradsko društvo Crvenog križa Županja obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Prigodan program održali su po prvi puta u Pastoralnom kulturnim središtu župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, a za već tradicionalnu priredbu pomno su se pripremali i utkali dio sebe u program koji su prikazali posjetiteljima, koji su napunili dvoranu i uživali u točkama koje su izveli.

Sve je nazočne pozdravila je Ivana Mišković te je pozvala velečasnog Roberta Jugovića, župnika župe sv. Ivana Krstitelja da im se obrati.

“Želim izraziti svoju radost što ste u prostoru župe, jer to je prostor napravljen za sve nas. Svojom prisutnošću unosite radost u naš grad i uvijek mi je drag susret s vama. Želja mi je od svih vas naučiti nešto, kako je to i Papa Franjo nedavno uputio poruku da mi od osoba s teškoćama možemo dobiti puno. Čestitam vam vaš dan i želio bih da ne budete samo danas nego i češće prisutni u ovom prostoru”, rekao je župnik Jugović.

Korisnici su priredili bogat program zajedničkim trudom , naporom i zalaganjem korisnika Cjelodnevnog boravka GDCK , Udruge “Golubovi” i sudionika programa “Korak u samostalnost”. Prikazali su zanimljiv glazbeno -scenski program koji se sastojao od pjesme, plesa i glume. Tema priredbe bila je “Prikaz Božićne noći”, pravih vrijednosti božićnih blagdana, te podsjetnik na ono što bi nam trebao biti najveći poklon po borom. Završili su porukama ispisanim na platnu kojima su skrenuli pozornost da se na teškoće ne gleda kao na problem, da shvatimo da je teškoća njihova osobina, da ukoliko ih upoznamo možda postanemo prijatelji da ukoliko pomažemo osjećamo se bolje, da je podrška bitna kako bi na svoj način doprinijeli zajednici , nisam slomljen i ne pokušavaj me popraviti i drugo.

Na kraju im se obratila Marija Dugalić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja:

“Zajednički možemo mnogo toga napraviti kako bi se poboljšao položaj osoba s invaliditetom u društvu te kako bi kvaliteta njihova života svakim danim bila bolja. Također, mnogo toga možemo napraviti i kao pojedinci, pri čemu je najvažnije da im pružimo svakodnevnu podršku” rekla je Marija Dugalić te je čestitala Međunarodni dan osoba s invaliditetom članovima, korisnicima, volonterima i zaposlenicima Cjelodnevnog boravka GDCK i Udruge “Golubovi”, za koje je rekla da su napravile ogroman doprinos u poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom prepoznate diljem Hrvatske, rekla je Marija Dugalić.

Odgovori