U Županji započeo 13. FAKS i 5. Dječji festival

U dvorani Mladost u subotu, 1. listopada, započeo je 13. Međunarodni festival amaterskog kazališnog stvaralaštva (FAKS) i 5. Dječji festival koji se u našem gradu održavaju tijekom listopada.

Festival/e je otvorio zamjenik gradonačelnika Petar Buljević, a posjetiteljima se obratila i Snježana Puljić, predsjednica Gradskog amaterskog kazališta Županja

Nakon dvije pandemijske godine evo nas opet na daskama koji život znače“, rečeno je na otvorenju festivala, u koje je publiku uveo Igor Rajković, glumac Hrvatskog teatra Maska u Munchenu, čovjek koji je tijelom u Njemačkoj, ali srcem i dušom u GAK-u i Slavoniji.

Svaki vikend u listopadu glumci će pokazati svoje najbolje lice i uveseljavati će županjsku publiku. Subotom će predstave biti za odrasle s početkom u 20 sati, a nedjeljom za djecu, s početkom u 18 sati.

Ove dvije pandemijske godine su nam oduzele puno volje, ali ne damo se, nekako se borimo da to sve nadoknadimo. Nadam se da će se i publika tijekom listopada malo oporaviti jer su zaboravili kako to izgleda dolaziti na predstave“, rekla je Snježana Puljić i zahvalila se svim gostima koji su u ovom mjesecu našli vremena, načina, volje pa i novaca doći u Županju i pokazati se u najboljem svjetlu. Zahvalila je na potpori Gradu Županja, Ministarstvu kulture RH- a koje je pokrovitelj te svim članovima GAK-a koji se nesebično daju i koji su napravili puno posla da bi festivali uspjeli, a najviše je zahvalila publici koji su i u ovo kišno večer našli vremena doći i podržati ih u onome što rade.

Faks je otvorilo Satirično kazalište mladih Slavonski Brod (SKM) s predstavom “Tko leži ne bježi“. Dan kasnije, u nedjelju, 2. listopada, GK “Joza Ivakić” i Nova scena Vinkovci odigrali su predstavu za djecu “Vitez željeznog srca“. 

Na festivalima će nastupiti tijekom listopada kazališta iz Vinkovaca, Šida, Pačetina, Gračanice, Retkovaca i Siska

Sve su predstave odgledane i mogu jamčiti da će svatko moći pronaći nešto za sebe, različiti su žanrovi i vjerujem da će publika biti zadovoljna“, kaže predsjednica Snježana Puljić. 
 

Odgovori