U Knjižnici proglašeni najčitatelji Ljetnog čitateljskog izazova

U Gradskoj knjižnici Županja proglašeni su najčitatelji koji su sudjelovali u ljetnom čitateljskom izazovu, a koji je bio namijenjen učenicima osnovne škole.

Najviše knjiga koje su predložene pročitao je Noa Juzbašić, a slijede ga Franka Babić i Emili Panić. U čitateljskom izazovu sudjelovali su i Dominik Ćoraš, Ena Vidović, Antea Petričević i Sara Klarić

Čitateljski izazov je trajao od 1. srpnja do 1. listopada, a sinoć su u Gradskoj knjižnici svi učenici koji su sudjelovali nagrađeni s prigodnim poklonima i diplomom NAJČITATELJ. 

Time je zatvoren Mjesec hrvatske knjige u našoj Knjižnici, koji je bio pun aktivnosti i različitih događanja. 

Aktivnosti se nastavljaju dalje te će tako već sutra, 17.studenog, biti obilježen Svjetski dan prijevremeno rođene djece. U Županji će se istovremeno, kao i u ostalim gradovima u Hrvatskoj upaliti ljubičasta rasvjeta i osvijetliti pročelje zgrade u kojoj se nalazi Gradska knjižnica, Turistička zajednica i naš Radio, kako bi pružili podršku palčićima. Naime, ljubičasta boja je postala simbol ovog Dana jer u vizualnom identitetu predstavlja osjetljivost i iznimnost, što dobro opisuje ove male borce koji su u Hrvatskoj dobili naziv bebe “Palčići” zbog svoje veličine.

“Ponosni smo što na ovaj simboličan način možemo dati svoj doprinos”, kaže Ivana Nikolić, ravnateljica Gradske knjižnice Županja.
 

Odgovori