U Knjižnici održana likovna radionica “Knjige, kist i boje”

U Gradskoj knjižnici Županja brojnim događanjima obilježavaju Mjesec hrvatske knjige. Tijekom ovih mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenog, koliko svake godine traje ova manifestacija, nastoji se još intenzivnije govoriti o knjizi i čitanju, a kroz raznovrsne programe knjižnice lokalno uključuju i građane. Cilj manifestacije je istaknuti važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približava građanima. Tako je u Knjižnici održana likovna radionica pod nazivom “Knjige, kist i boje” koju je vodio akademski slikar Mislav Lešić, a koja je bila iznimno dobro posjećena.

Polaznice su izrađivale omot za knjigu, a kao podložak su im poslužile već postojeće knjige i naslovnice. Uz druženje i kreativni rad i uz Mislavovu pomoć svatko je napravio svoju naslovnicu knjige. Cilj je upravo bio uputiti polaznice u svijet stvaranja jedne naslovnice za knjigu te da probaju svoju najdražu knjigu vidjeti na svoj način, prikazati i oblikovati na svoj način i svojom rukom.

Polaznice su stvarno napravile odlične omote i ostavile, što je mene iznenadilo radove koje bi mogli krasiti neke knjige“, zadovoljan je radionicom Mislav Lešić.

Za sinoćnju radionicu tražilo se mjesto više što govori o velikoj zainteresiranosti, ali i činjenici da bi radionica, tečajeva i sličnih događanja poput tečaja slikanja u Gradu trebalo biti više.

Odgovori