Stavio nepripadajuće tablice na automobil

Policijski službenici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske dovršili su dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“.

Jučer, 25. listopada, u 21:45 na autocesti Zagreb-Lipovac policijski službenici zaustavili su teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka. Prilikom kontrole, vozač je policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine, dok osobnu iskaznicu nije imao kod sebe. Priveden je u prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je utvrđeno kako se radi o 20-godišnjaku iz Zagreba.

Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te prekršajni nalog za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a uručen mu je i obavezni prekršajni nalog jer nije kod sebe imao osobnu iskaznicu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 29-godišnjakom iz Županje koji je na svoj osobni automobil stavio nepripadajuće njemačke registarske pločice te takvim vozilom upravljao na području Republike Hrvatske.

Registarske pločice su privremeno oduzete, a protiv 29-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.
 

Odgovori