„Sigurno na dva kotača“

I ove godine se nadamo ljepšim proljetnim uvjetima što će se pozitivno odraziti na naše prometnice te će se tako uz motocikliste i mopediste pojavljivati i biciklisti u sve većem broju, koji su uz pješake najranjiviji sudionici u prometu.

Stoga, za subotu, 4. lipnja, smo zamislili preventivno edukativnu akciju „Sigurno na dva kotača“, što bi ujedno bilo i ovogodišnje biciklističko otvaranje sezone ovog našeg podneblja.

Mjesto događaja je glavni županjski gradski trg, početak je oko 9 sati, nudimo sadržajan repertoar tog eventa jer osigurati će se bicikli, oprema, promotivni artikli, „policijski prometni edukatori“, „moderatori“, moto i biciklistički klubovi, a ponajviše se radujemo dolasku ljudi, pogotovo mladima, jer svima nam je primarna zadaća pozitivno utjecati na još savjesnije i odgovornije ponašanje u prometu.

Biciklistička relacija bi bila od Županje preko Babine Grede do Cerne, a onda bi se iz Cerne preko Gradišta vratili do mjesta početka, dakle Županje. Ekipa je sastavljena od članova županjskog biciklističkog kluba Kotur i policijskih službenika, biciklijada bi trajala par sati te bi njom prevalili oko 50 kilometara, ovim „malim podvigom“ bi manifestirali zdravlje, sportsko, aerobno i anaerobno pozitivno čovjekovo ponašanje, a pritom bismo biciklima zajamčili propisno sudjelovanje na cestama, čime bismo ukazali na kulturno i sigurno ponašanje u prometu. Fora, zar ne!?!!

Radujemo se slijedećoj suboti i tom korisnom te veselom druženju, a nakon susreta javnosti ćemo „podnijeti izvješće“ u kojem ćemo, već sada znamo, priznati da je bilo zabavno uz pregršt dogodovština.

Budite i vi na tom festivalu sreće i korisnih “prometnih” informacija, dođite.

Odgovori