Restoran Nada pobjednici Futsal kupa Sava

Tri dana nokaut turnira popraćenog turnirom u izvođenju penala je završilo. Od utorka do četvrtka je odigrano drugo izdanje Futsal kupa Sava. Ove godine se prijavilo deset momčadi za nagradu od 7500kn, a novost ovogodišnjeg turnira je turnir u penalima na koji se prijavilo 8 ekipa.

Prvog dana turnira odigrane su dvije utakmice pretkola te jedna četvrtfinalna utakmica. U pretkolu je momčad “Jasna kolači” s 4:2 izbacila “Alduk agro“, dok su “Momci Štitarski” prošli “Klesarstvo Dominković” autogolom Lukačevića. Nakon što su prošli pretkolo, “Jasna kolači” su došli na noge “FH Hafnarfjörðuru” koji ih u napetoj utakmici dobiva s 2:1 te tako osigurava mjesto u polufinalu.

Drugi dan turnira je bio rezerviran za još tri utakmice četvrtifnala. U prvoj utakmici su na teren izašli ovogodišnji prvaci Socca PH, “Restoran Nada“, koji su s druge strane imali nekad iznimno neugodnog protivnika – “Spužve iz Bošnjaka, ali su se ovog puta pojavili u majicama “Old school Spužve“. Prekrasna utakmica ipak nije bila rezultatski neizvjesna te su Socca prvaci protutnjali do polufinala rezultatom 6:0.

Druge večeri turnira je i teren bio nešto teži za igranje te su mnogi igrači proklizali i upadali, a to se najbolje vidjelo u utakmici u kojoj su snage odmjerili “Steki i prijatelji” te “MTČ club“. Padanja je bilo na sve strane, a golova nigdje te su momci pristupili izvođenju šesteraca. U lutriji penala svoje mjesto u polufinalu je pronašla momčad “Steki i prijatelji”, a protivnika su saznali nakon zadnje odigrane utakmice te večeri.

Posljednja utakmica večeri je na teren dovela staru turnirsku ekipu “CB Beertije” uz neka mlada osvježenja kojoj su na putu do polufinala stajali “Momci Štitarski”. Gledali smo prekrasnu utakmicu u teškim uvjetima koja je na kraju prevagnula na stranu iskustva rezultatom 3:2.

Četvrtak je bila večer kad su se tražili pobjednici! Sve je počelo polufinalnom utakmicom “FH Hafnarfjörðura” i “Restorana Nada” gdje su Vinkovčani došli u jačem sastavu nego prve večeri što se odmah pokazalo i na terenu. Po dva pogotka Ležaića i Jelinića te jedan gol Morovičanina su do kraja utakmice pokazali na semaforu 5:0 za goste. Nakon njih smo na terenu imali još jedan dvoboj između nominalno vinkovačke i županjske ekipe. “CB Beertija” je vodila glavnu riječ protiv dečkiju okupljenih pod imenom “Steki i prijatelji” te su ih prošli rezultatom 2:0. Kod oba gola je glavnu ulogu imao Bertić koji je prvi gol zabio, a kod drugog natjerao Župarića da pospremi loptu u vlastitu mrežu.

Slijedili su polufinalni dvoboji u izvođenju šesteraca. Prethodna dva dana smo dobili polufinalne parove. Prvi polufinalni par su bili Josipović/LakotaDabić/Blatančić, dok su drugi polufinalni par činili Haluška/Mikić – Jozić/Martinović (potonji su uskočili kao zamjena jer je jedan par otkazao zbog bolesti). Do finala su stigli Dabić/Blatančić – Haluška/Mikić.

No, prvo je na redu bilo finale turnira u kojem su se sastale dvije vinkovačke ekipe. Mlađi protiv starijih, tako je najbolje opisati ovaj finalni dvoboj. Mlađi su više grizli od početka te su do poluvremena uspjeli ušuškati jedan gol iza leđa Martinovića, a to je za nogom pošlo Ležaiću. U drugom poluvremenu nešto ofenzivnija igra “CB Beertije”, ali ipak opet do gola stižu momci “Restorana Nada”, ovog puta preko Jelinića. Krenuli su tu “birtijaši” po sve ili ništa te je Živoder smanjio na 2:1, ali do kraja susreta se taj rezultat nije mijenjao te su tako prvaci Socca PH osvojili i Futsal kup Savu.

Večer je završila izvođenjem penala u kojem je tandem Haluška/Mikić (Restoran Nada) došao i do drugog naslova u svega nekoliko minuta te su si time priskrbili dodatnih 500kn nagrade.

 

Odgovori