Pri prijelazu državne granice posjedovali lijekove koji sadrže drogu

U subotu, 5. studenog, prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Županja, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine pregledima vozila u dva navrata pronašli i oduzeli lijekove koji sadrže psihoaktivne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva.

Tim prilikama je od 49-godišnjeg državljanina Luksemburga i 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine oduzeto ukupno 180 komada različitih tableta. S obzirom da su pri prijelazu državne granice posjedovali lijekove koji sadrže drogu bez medicinske dokumentacije i u količini većoj od nužno potrebne za osobnu uporabu (u trajanju do najviše 5 dana), obojici je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna, dok su tablete oduzete, navodi se u Izvješću PU Vukovarsko-srijemske.

Člankom 59. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000 do 10.000 kuna.

Jučer, 6. studenog, 37-godišnjakinja je prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta. Naime, nedugo nakon što je 4. studenog putem internetskog oglasnika oglasila prodaju kreveta, 37-godišnjakinji se putem aplikacije za dopisivanje javio zainteresirani kupac koji je zahtijevao da se plaćanje obavi putem kurirske službe. Na otvorenu internetsku poveznicu stranice koju joj je poslao kupac upisala je osobne podatke i podatke s bankovne kartice te odobrila transakciju, čime je s njenog bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća kuna, dok dogovorenu uplatu nije primila. 

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti sredstva može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja. Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj, poručuju iz policije.

 

Odgovori