Predstavljena knjiga ”kako si? Znanstveno utemeljene lekcije kako sustavno raditi na psihološkoj dobrobiti”

U Gradskoj knjižnici Županja predstavljena je knjiga “kako si? Znanstveno utemeljenje lekcije kako sustavno raditi na psihološkoj dobiti”, koju su priredili dr. znanosti Nataša Jokić Begić, mag. psych. Tina Rukavina i mag. psych. Sandro Krašić. Gosti u Gradskoj knjižnici koji su govorili o ovoj knjizi, u kojoj je na gotovo 300 strana obrađeno preko 50 tema povezanih sa psihičkim zdravljem bili su psiholog Krašić i mag. psych. Ines Begčević, članovi Udruge kako si?. Uz mnoštvo korisnih savjeta i tehnika za rad u knjizi su autori pokušali objasniti što nam se događa u umu i tijelu kad nas sustignu nevolje te dati znanstveno provjerene informacije i korisne smjernice za različite aspekte naših života.

Knjiga je pomoć i podrška koja je potrebna svima, no najviše je usmjerena na mlade i namijenjena je održavanju njihovog psihičkog zdravlja u kriznim situacijama kojih je posljednjih godina bilo puno, od pandemije, potresa, rata… Zato je potrebno ojačati svoj “psihološki” imunološki sustav, a ova korisna i zanimljiva knjiga je lepeza svega što se može napraviti kako bi se osnažili i živjeli život vrijedan življenja. Istaknuto je kako se puno pažnje, posebice od vremena pandemije poklanja tjelesnom zdravlju, što je dobro za psihu, ali nije dovoljno. Ova knjiga daje znanje, toplinu, podršku i možda najvažnije kako napraviti korake da nam bude bolje.

Na početku predstavljanja knjige sve nazočne pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice Županja Ivana Nikolić istaknula kako joj je drago da je Knjižnica domaćin ovakvog skupa te da je zahvalila prof. Ivani Juzbašić koja je to inicirala i prof. Dubravki Bilić koja se uključila u realizaciju promocije.

Debatni klub koji vodi prof. Dubravka Bilić predstavila je učenica Sara Stjepić, predsjednica Debatnog kluba “Pathos” Gimnazije Županja, a učenice – članice Kluba, sudjelovale su u promociji knjige postavljajući pitanja gostima i tražeći od njih odgovore na određene probleme s kojima se suočavaju mladi.

O Udruzi “kako si” govorila je mag. psych. Ines Begčević koja je istaknula kako se u Udruzi najviše bave mladima, rade savjetovanja, grupe podrške i ostalo te da im je drago da su pozvani u Županji družiti se s mladima i ostalima zainteresiranim koji su došli na promociju i pričati o s njima knjizi.

“U knjizi se nalazi širok spektar tema koje će vam omogućiti da i različitim životnim situacijama naučite nešto novo o sebi, bolje razumijete svoje ponašanje i usmjerite se ka djelovanju koje je za vas korisno”, rekao je na predstavljanju knjige psiholog Sandro Krašić i istaknuo kako su ovom knjigom željeli ohrabriti, ojačati i potaknuti na traženje pomoći.

Odgovori