Predstavljanje romana “Srce traži zadovoljstvo”

U Bošnjacima će u nedjelju, 27. studenog, u Pastoralnom centru “Matija Pavličić”, s početkom u 20 sati biti promocija prvog romana Nevenke Nedić čiji je pjesnički pseudonim Gloria La Marr pod nazivom “Srce traži zadovoljstvo”. O romanu autorica, koja je djelatnica Narodne knjižnice i čitaonice Bošnjaci, kaže da se radi o romansiranoj autobiografija koja predstavlja prije svega njezin umjetnički put te da je prisutan aspekt duhovnosti koji prožima čitav roman. Za to je trebalo razgoliti dušu, kako bi mogla predstaviti svoj put razvoja, a to poniranje u dubinu svojstveno je svima nama i svatko se u tome može naći.

Inače, pisanje romana bila je njezina dugogodišnja želja i nije se nadala da će ga napisati u tako kratkom roku, u svega 26 dana, no nakon što ga je napisala dugo je čekala na njegov završetak.

“Roman je istinita priča, jedno svjedočanstvo, jer srce traži zadovoljstvo kao što i naslov kaže i vjerujem da će ga i naći”, kaže autorica Nevenka Nedić, koja se prije pet godina vratila u svoje rodno mjesto Bošnjake. Kaže kako je jako bitno poticati mlade na njihovom umjetničkom putu.

“Vjerujem da se nakon povratka osjeti moj trag u selu. Svi koji su ostali u selu zaslužuju da im se poboljša kvaliteta života, a ono što mi umjetnici možemo je promijeniti perspektivu života, a ovaj roman i njegovo predstavljanje jedna je od tih prilika”, kaže Neveneka Nedić.

Uz autoricu na promociji će govoriti i knjižničarka Klaudija Mandić.

Odgovori