Predstavljaju se adventi, biraju se najbolji

Portal gradonačelnik.hr kreće ponovo s izborom najljepšeg adventa u Hrvatskoj. Naime, kako su objavili, nakon što su prošle godine po prvi puta organizirali Izbor najljepšeg adventa u kojemu je sudjelovalo 36 gradova i 8 općina, otvaraju prijave za sudjelovanje u drugom izboru.  

Dodaju kako je vrijednost i potencijale njihovog izbora u promoviranju adventskih destinacija prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta, pa se ovogodišnji izbor održava pod njihovim pokroviteljstvom.  
Novost ovogodišnjeg izbora je i što će pobjednike birati u četiri kategorije. Izabrat će najljepše advente u velikim, srednjim i malim gradovima, te najljepši advent u općinama. Na ovaj način žele omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji sa velikim gradovima. 

U objavi za novi izbor najljepšeg adventa ističu kako su izbor za Najljepši advent pokrenuli prošle godine s ciljem da na jednom mjestu okupe sve prekrasne advente i tako se široj javnosti omogući da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate adventske destinacije. S druge strane, gradovima i općinama htjeli su dati priliku da rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja prezentiraju i pokažu i izvan granica svoje lokalne zajednice. Da su u tome uspjeli najbolje svjedoče brojke prošlogodišnjeg izbora: slike advenata u osam dana su doprle do 1,1 milijun ljudi, a kako se organsko širenje nastavilo i nakon samog završetka izbora i proglašenja pobjednika, doseg advenata premašio je brojku od 1,3 milijuna. Inače, na portalu gradonačelnik.hr prate se sva događanja u Hrvatskoj, u lokalnoj zajednici, a često se mogu pročitati i vidjeti i različite informacije i iz našega grada, odnosno, prezentiraju se investicije, programi i planovi iz Županje.

Odgovori