Pazite na kućne ljubimce!

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja podsjeća kako je „Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama na području Grada Županja”, a temeljem čl. 12. Odluke iz sigurnosnih razloga: prometa, sugrađana i drugih životinja, te u svrhu prevencije nekontroliranog razmnožavanja, zabranjeno  puštanje kućnih ljubimaca da samostalno šeću javnim površinama bez prisutnosti i nadzora posjednika.

Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove upozoravaju vlasnici pasa da će u slučaju postupanja suprotno navedenoj Odluci protiv nesavjesnih vlasnika pasa biti podnesen Obavezni prekršajni nalog s propisanom novčanom kaznom, sukladno članku 34. navedene Odluke, a isto tako i preuzeti dodatne troškove hvatanja i čuvanja životinja u skloništu.

Pozivaju se vlasnici pasa da svoje ljubimce drže pod nadzorom, posebno u popodnevnim i večernjim satima.” ističe se iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županja.

Odgovori