Otvorenje izložbe “Tragovi anđela”

U dvorištu Gradske knjižnice Županja u petak, 19. kolovoza 2022., bit će otvorena izložba slika te oslikanih ukrasa pod nazivom “Tragovi anđela“, autorice Melite Bilušić, koja se slikarstvom počela baviti u svojim pedesetim godina. Izložbu organizira Gradska knjižnica u okviru programa proslave Dana grada Županje

Kompozicija joj odiše plavetnilom mora i neba. šarenilom zelenih i cvjetnih polja te purpurom slavonske ravnice. Kompozicija joj je razigrana, ornamentalno nepredvidiva, potezi široki, puni sitnih detalja, crta, tragova. Paleta varira, od prigušenih akromatskih tonova od vatrometa kromatskih i zlatnih “eksplozija”. Tehnika kombinirana. Suhi pastel, akrilik , zračni kist, sprej te slikanje špagom, neke su od Melitinih tehnika“, govori o Melitinom slikarstvu njezina majka Gordana Matić, poznata županjska slikarica.

Svako umjetničko djelo joj je prepuno emocija, Sada su njezin glas slike – gdje su nekada bile riječi. Melitina snaga i dalje cvjeta i obiluje umjetnošću koje stvara. Budući da je na početku svog stvaralaštva, gledatelju preostaje samo strpljivo čekati sljedeću kreaciju, koja će zasigurno doći eksplozijom boja, tonom koji izbija iz Melitine strast za životom na površinu“, kaže Andriana Cipić, prof. povijesti i umjetnosti i likovnog dizajna. 
 

Odgovori