OPG Perakić i na europskom tržištu

OPG Perakić iz Bošnjaka je malo poljoprivredno gospodarstvo koje se godinama razvija u ovom dijelu Slavonije. Bave se tradicijskom proizvodnjom suhomesnatih proizvoda isključivo od mesa svinja. Uzgojem su se počeli baviti još početkom 90-ih godina, a proizvodnjom i prodajom 2004. godine kada su sagradili objekt za preradu, sušenje i zrenje proizvoda.

Proizvodnjom se bave isključivo obiteljski, kaže vlasnik OPG Perakić, Zdenko Perakić.            

Na njihovim poljima je proizvedena i hrana za ishranu tovljenika na farmi otvorenog uzgoja. OPG se godina širio kako kako bi im bilo lakše u opremanju povukli su i određena financijska sredstva, ističe Perakić i dodaje kako se u vrijeme pandemije korone poslovalo otežano, prije svega zbog toga što im kupci nisu smjeli ulaziti u dvorište. Nije lako ni danas poslovati na ovom nestabilnom tržištu, ali mi mi ga pronalazimo i na europskom tržištu.

U svom domu imaju i malu trgovinu gdje se mogu kupiti njihovi proizvodi, a probati ih možete u novootvorenoj kušaoni, u koju se mogu doći kušati i degustirati svi proizvodi. Njihovi najpoznatiji proizvodi su kulin i kulinova seka, slanina, domaća suha kobasica, kobasica za pečenje i naravno sve traženiji friški čvarci. Tu je još pečenica, suhi vrat, šunka, sušena rebra, krvavica, švargl i domaća mast.

Odgovori