Održana sjednica skupštine Turističke zajednice

Na 4. sjednici skupštine Turističke zajednice Grada Županje usvojene su izmjene i dopune programa rada i financijskog plana Turističke zajednice za 2022. godinu te je usvojen Program rada i financijski plan za 2023. godinu. Kako je istaknuto na sjednici skupštine, kojom je predsjedao gradonačelnik Županje Damir Juzbašić, odluka da se sve kulturne manifestacije, osim obilježavanja Dana grada, organiziraju u okviru rada Turističke zajednice pokazala se tijekom 2022. godine dobrom. Između ostalog, na sjednici skupštine moglo se čuti kako se Turistička zajednica Grada Županje tijekom prošle godine javljala na sve natječaje na koje je mogla, a povukli su značajna financijska sredstva za različite projekte.

„Imali smo projekt prekogranične suradnje sa Srbijom, odnosno, Suboticom kroz koji smo povukli 170.000 kuna, od čega je 70.000 kuna naš dio. Nadalje, 100.000 kuna smo povukli iz Hrvatske turističke zajednice za 3 projekta, a tu su i sredstva Ministarstva regionalnog razvoja od 50.000 kuna za Šokačko sijelo. Gdje god se pojavi javni poziv na kojemu smo mi prihvatljivi, bilo da se radi o EU sredstvima ili državi, mi se javimo. Treba to iskoristiti.” naglasio je Kruno Šarić, direktor TZ Grada Županja.

Na sjednici skupštine je bilo riječi i o smještajnim kapacitetima i broju noćenja, a ovom prigodom iz Turističke zajednice Grada Županje su uputili zahvalu Katici Šimunović-Pauković koja je ponovo počela s izradom suvenira Prva nogometna lopta.

„Odlično je što smo s gospođom Katicom uspjeli dogovoriti ponovnu izradu suvenira i prvih 60-ak lopti je isporučeno. Prekrasan je to suvenir i kada imate prvu nogometnu loptu u svome gradu time se i treba pohvaliti i to treba biti vidljivo.” rekao je Kruno Šarić.

U originalnu kasicu prve nogometne lopte za sreću je gđa. Katica Šimunović-Pauković ubacila euro, a iz Turističke zajednice ističu kako je potražnja za „Prvom nogometnom loptom” velika, te najavljuju kako imaju u planu i neke druge suvenire.

Odgovori