„Noć muzeja” oduševila i u Županji

Diljem Hrvatske održana je 18. „Noć muzeja” i to na temu „Muzeji su važni”. Obilježavanju „Noći muzeja” pridružio se i Zavičajni muzej „Stjepan Gruber” Županja, a posjetitelji su mogli razgledati razgledati izložbu „O njima su priče pričali” – 30 godina benda „Opća opasnost”, autorice Marte Huber, kustosice u Zavičajnom muzeju „Stjepan Gruber”, koja je istaknula u razgovoru za HRŽ kako je program „Noći muzeja” ove godine jednostavan.

„Nismo ove godine nešto komplicirali s programom, obzirom da je ova izložba otvorena krajem prošle godine.” rekla je Marta Huber i ponovila kako je rad na izložbi vrijedio truda. „Zadovoljna sam i presretna, puno je bilo rada i truda, puno istraživanja, ali kada vidim  drage ljude zadovoljna sam.” poručila je Marta Huber koja je autorica i slikovnice „Priča o jednoj lopti” koja će biti predstavljena u MKC-u u okviru 56. Šokačkog sijela.

Ravnatelj Zavičajnog muzeja „Stjepan Gruber”, Hrvoje Tkalac, istaknuo je kako je izložba „O njima su priče pričali” bila fantastično posjećena, naročito u vrijeme održavanja „Božićnog koncerta” Opće opasnosti, te je, govoreći i o „Noći muzeja”, naglasio da su muzeji doista važni i da mu je drago što su mogli ugostiti i Žensku pjevačku skupinu „Mustre”. Naime, „Mustre” su u opuštenoj atmosferi, za stolom na katu čardaka, Županjkama i Županjcima priredile pravu glazbenu poslasticu i u prohladnoj siječanjskoj noći ugrijala srca i duše svojim posebnim glazbenim izričajem.

Ekskluzivno je za HRŽ otkrio kako je Zavičajni muzej kontaktirao Hrvatski nogometni savez oko slikovnice „Priča o jednoj lopti” koja, dodaje Tkalac, na izvrstan način prezentira prošlost našega grada obraćajući se djeci. „Željeli smo i kroz suradnju s HNS-om pogurati priču i oni su nam se javili nakon svjetskog nogometnog prvenstva. Ideja im se svidjela, žele da im pošaljemo slikovnice kako bi ih podijelili reprezentativcima kada se budu okupljali u ožujku,  odnosno, njihovoj djeci. Nanovo smo u suradnji s Gradom Županja tiskali još određeni broj slikovnica tako da promociju radimo s novom edicijom.” naglasio je u razgovoru za HRŽ Hrvoje Tkalac.

Inače, za posjetitelje „Noći muzeja” Zavičajni muzej „Stjepan Gruber” pripremio je opušteno i zanimljivo druženje uz kuhano vino i mađarenje.

Odgovori