„Jedan dan na stanu” oduševio posjetitelje

Nekada je u Županji stanova bilo puno, uz šumu i rijeku Savu, daleko od centra i asfalta, ali sada, ističe Antun Balentović-Mašin, predsjednik Udruge stanara šokačkih stanova „Đeram” Županja, sve ih je manje.

Na stanu se živjelo od proljeća do kasne jeseni, ali sada su uglavnom vikendice za odmor mjesta na koja se odlazi. Zato mi njegujemo našu tradiciju i želimo da mladi naraštaji upoznaju naše običaje, da vide kako se nekada živjelo.” rekao je Antun Balentović-Mašin na manifestaciji „Jedan dan na stanu” koju su predivne listopadske subote organizirali za sve građane.

Hvala dragom Bogu na ovako lijepom vremenu da smo mogli okupiti se i uživati u druženju, ali i jelima sa stanarske trpeze koje su naši vrijedni stanari i stanarice pripremili.” dodao je Antun Balentović-Mašin u ime članova i članica udruge „Đeram” koji su uprizorili građanima razne svakodnevne ”stanarske” poslove kao što su: krunjenje kukuruza, krpanje orme, rezanje drva na nogarima, branje i kiseljenje kupusa. Okupili su se na „Mašinom stanu” brojni građani, poput Udruge Matice umirovljenika Županja, uživali u sunčanom vremenu i odličnom gostoprimstvu stanara i stanarica.

Aktivnosti Udruge stanara šokačkih stanova „Đeram” Županja pohvalio je i zamjenik gradonačelnika Petar Buljević koji je u razgovoru za HRŽ rekao kako je na „Mašin stan” uvijek lijepo doći. „Ovo su divni ljudi, prekrasni, a udruga Đeram jedna je od najaktivnijih udruga i možemo biti ponosni što imamo u našem gradu ovakvu udrugu.” istaknuo je dogradonačelnik Buljević i dodao je kako je Udruga stanara šokačkih stanova „Đeram” Županja postala neizbježni dio svake manifestacije jer se rado odazovu pozivima Grada Županja i prirede puno toga.

Odgovori