“Igrišće” se priprema za koncert

Prije godinu dana Županja je postala bogatija za još jednu udrugu utemeljenu na folkloru, čuvanju naše tradicije, običaja i baštine – Kulturni centar” Igrišće”. Udruga se u ovom kratkom razdoblju može pohvaliti brojnim aktivnosti, a sve zahvaljujući članovima koji vrijedno rade i vježbaju, trenutno u prostoru koji im je za probe ustupila Gimnazija Županja.

Bilježe i nastupe i gostovanja od kojih voditelj “Igrišća”, Ivan Zlatunić, izdvaja gostovanje u Herceg Novom u Crnoj Gori te Mađarskoj, a redovito nastupaju na manifestacijama koje se održavaju u našem gradu, županiji i dalje u Hrvatskoj.

Broje preko 100 članova, većinom djece i mladih, koji su zainteresirani za Udrugu, koji žele biti dio “Igrišća”, naučiti plesati, ali i steći nova znanja i prijateljstva. Prilikom osnivanja Udruge to je bio i jedan od glavnih ciljeva, prvenstveno njima pružiti priliku za novi i zanimljiv način učenja, koji se osim na probama i nastupima temelji i na drugim edukativno – rekreacijskim aktivnostima. Kako bi to postigli usmjereni su na projekte kojima bi obogatili slobodno vrijeme djece i mladih, ali i financijski ojačali Udrugu.

Trenutno najviše vremena posvećuju pripremi cjelovečernjeg koncerta koji će biti 25. studenog u dvorani “Mladost” u Županji.

Odgovori