Gradonačelnik upriličio prijem za jubilarne darivatelje krvi

Danas je u svom uredu gradonačelnik Županje, Damir Juzbašić, upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi- jubilarce koji su krv darivali 50 i više puta te im uručio prigodne darove i čestitao njihov dan. Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, gradonačelnik Juzbašić prigodno je darivao Ivicu Pejića, Željka Lešića i Zorana Klaića te Ivicu Oršolića koji je krv darivao 79 puta. Gradonačelniku je na prijemu i potpori Grada zahvalila Marija Dugalić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja. Istaknula je kako je odaziv na akcije darovanje krvi dobar, da je interes za darivanjem sve veći te da je sve više mladih darivatelja i žena. 

Plan za cijelu godinu je 1350 doza krvi, a u prvih devet mjeseci prikupili smo 1198 doza, od toga je 70 darivatelja prvi puta darovalo krv. Očekujemo da će naši darivatelji i ove godine premašiti broj planiranih doza“, kazala je Dugalić i svima čestitala i poželjela sretan Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. 

Gradonačelnik Juzbašić kazao je da je riječ o već tradicionalnoj gesti koju Grad iskazuje prema darivateljima krvi, odnosno laureatima koji imaju zaokruženu brojku darivanja. Istaknuo je kako će s tom praksom nastaviti i dalje. Čestitao je i zahvalio laureatima i svima drugima koji se odazivaju na akcije darivanja krvi i time iskazuju svoju humanost. 

To je samo jedan od segmenata koje i naše društvo i čovječanstvo čini boljima“ ,istaknuo je i ukazao na važnost kontinuiranog promoviranja ove plemenite aktivnosti koja čini dobro lokalnoj zajednici i svakom pojedincu. Također je pozvao sve ljude dobre volje da se uključe u akcije darivanja krvi jer svojom nesebičnošću spašavaju ono najvrijednije, a to su ljudski životi.

Odgovori