Futsal Olimpijac u novu sezonu ulazi s potpuno izmijenjenim kadrom

Ekipa Futsal Olimpijca iz Županje prošle sezone u 2.HMNL-Istok zauzela je pretposljednje mjesto na tablici s osvojenih 9 bodova iz 19 odigranih susreta uz gol razliku -130. U navedenih 19 susreta upisali su 2 pobjede, 3 remija te 14 poraza, a ispod njih je ostala samo momčad Našica koja je sezonu završila s bodovnim minusom (-6).

Ovakav rezultat iz prethodne sezone nije zadovoljio upravu kluba iz Županje pa su ovo ljeto posegnuli za pojačanjima, kako u trenerskom tako i u igračkom kadru. U klub je prvo stigao novi trener Alen Jelčić, a kao pojačanja novopečenom treneru redom su stizali: Marko Blekić, Ivan Tunuković i Matej Sivrić. Vrlo brzo nakon objave prethodno spomenutih transfera klub je na službenoj stranici objavio kako su se dodatno pojačali s tri prinove. Konkurenciju među vratnicama tako će pojačati iskusni Marijo Banović, a Ilija Tukara i Stipe Ćavić trebali bi donijeti svježinu i energiju u kadar.

I tu pojačanjima nije bio kraj. U kategoriji ulaznih transfera ovo je klub koji ih broji uvjerljivo najviše. Ovih dana je predstavljeno pet novih igrača: Nemanja Prodanović, Josip Mijić, Berislav Brnjić, Dalibor Jukić te Marko Stepić. Sva petorica dolaze iz redova MNK Brod iz Slavonskog Broda.

Treneru Jelčiću i igračima u tijeku su pripreme za nadolazeću sezonu u kojoj prema svemu sudeći imaju velike apetite. Prethodna sezona nije bila spomena vrijedna, a nova predstavlja prostor za iskorak. Igrački kadar je proširen, željena pojačanja su stigla u Županju te ostaje vidjeti kako će ekipa izgledati na terenu.

Momčad je slagana kao spoj mladosti i iskustva, dovedeno je dosta kvalitetnih igrača koji se međusobno poznaju, što je recept za konkurentnu momčad ove sezone. Vjerujem da će Županja ove sezone imati konkurentnog drugoligaša, koji će svoje mjesto tražiti u vrhu tablice. Cilj je od prvog kola biti u korak s vodećim ekipama lige, kako bi se izborila jedinstvena druga liga koja kreće od sljedeće sezone. U tom smjeru cilj je raditi i na razvoju mlađih kategorija u klubu, kako bi se razvilo što više domaćih igrača. Dodatan vjetar u leđa očekujem od domaće publike, koja će prepoznati kvalitetan rad i pojačanja koja su ovog ljeta dovedena”, izjavio je trener Jelčić.

(Tekst: Davor Boždar, crofutsal.com)

Odgovori