Do 1. travnja 2024. godine zajamčene su cijene plina

Mario Naglić koji je u rujnu stupio je na dužnost direktora Plinare istočne Slavonije, Županijskoj skupštini podnio je izvješće o aktualnom stanju u toj tvrtki . 
Odmah po preuzimanju dužnosti u PIS-u prionuo sam pregledu inkriminiranih ugovora s tvrtkom i mogu reći kako Ugovori nose oznaku poslovne tajnosti, a i dok traju izvidi DORH-a ne mogu o tome previše govoriti. Dva ugovora su sporna, potpisan je i treći koji nije konzumiran – izvijestio je Naglić. 

Institucije po tom pitanju rade svoj posao, a ono što je za građane važno – ove zime smrzavanja neće biti.
Imamo na raspolaganju dostatne količine plina, a do 1. travnja 2024. godine zajamčene su i cijene – istaknuo je Naglić. 

Dodao je i kako nekih problema u samoj Plinari ipak ima, no kako se sada čini nisu nerješivi. 
Problem je račun za trgovinu plinom između INA-e, PIS-a i OMS-a. INA nam je ispostavila račun na iznos od 11.333.000 kuna, a mi smo poslali fakturu prema OMS-u iznosu od 11.417.000 kuna koji sada ne možemo naplatiti zbog blokade DORH-a. Prema OMS-u, koji na računu ima preko 200 milijuna kuna, smo pokrenuli ovrhu – pojasnio je Naglić. 

To je, kaže, generiralo problem jer INA za potraživanje pritišće PIS koji ne može naplatiti svoje potraživanje od OMS-a!
To je zapravo i jedina stvar koja opterećuje naše poslovanje – naglasio je. 

Ipak, otkriva Naglić, načinjen je značajan iskorak u suradnji s INA-om.
Župan Dekanić i ja održali smo sastanak s ljudima iz INA-e, a dolaskom hrvatskih članova Uprave INA-e odnos prema nama se drastično promijenio nabolje. Sve smo bliže povoljnom rješenju za nas – poručio je.

Odgovori