12. “Županjske glazbene večeri”

Županjske glazbene večeri” počele su sinoć u Pastoralnom kulturnom središtu Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, a ove se godine održavaju dvanaesti puta zaredom. Sinoć su nastupili učenici županjske glazbene škole, a publici se predstavio glazbeni trio harfa, rog i mezzosopran u sastavu Tajana Vukelić Peić, Helena Lucić Šego i Srđan Peić. Večeras će se predstaviti tamburaš Dominik Milošević iz Osijeka na bisernici i Matea Matić u klavirskoj pratnji, a sutra, 11. listopada, publika će moći uživati u koncerti Martina Kutnara na violončelu, a potom na električnoj harmonici, i klavirskoj pratnji Vesne Šepat Kutnar

Svi su umjetnici višestruko nagrađivani na zanimljivim instrumentima i sigurno je pravi glazbeni doživljaj poslušati ih.

„Županjske glazbene večeri“ pokrenute su idejom da se oda priznanje velikim glazbenim imenima – Srećku Albiniju, Meliti Lorković i Mladenu Pozajiću, koji su svojim glazbenim radom bili zapaženi po cijelom svijetu, a svoje korijene vuku iz Županje. Svojom upornošću i nadahnutim radom oni su i danas uzor mnogim umjetnicima. Večeri su organizirane tako da traju kroz tri večeri uvijek istih datuma – 9.,10., i 11. listopada.
 

Odgovori