Županija  Vukovarsko srijemska u znaku Festivala glumca

U Iloku je  svečano  otvoren 30-ti po redu  Festival glumca. Predstave se već igraju u svim gradovima Vukovarsko srijemske županije. Tako će se večeras u kinu Mladost s početkom u 20 sati, odigrati „Halatafl” u izvođenju HNK Šibenik&Teatrin Grdelin, režiju potpisu Boris Svrtan i Darko Milas, koji i igraju u predstavi.

Inače, jedini je to festival u čijem središtu se nalazi glumac i njegovo stvaralaštvo.Organizaciju Festivala potpisuju Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Umjetnička organizacija “Asser Savus” iz Vinkovaca. “Velika je ovo obljetnica za Festival glumca, najveći kazališni festival u Hrvatskoj. Posvećen je glumcu i glumačkoj kreaciji, oni nam rado dolaze svake godine, zbog čega smo izuzetno sretni“, istaknuo je Samir Raguž iz Umjetničke organizacije “Asser Savus”.

Ulogu izbornika jubilarnog Festivala glumca preuzeo je glumac Zijad Gračić, te  odabrao 15predstava.Ovogodišnji  domaćini su Anja Šovagović Despot i Dragan Despot, a najbolje izvedbe i predstave odabrat će ocjenjivački sud: Mirela Brekalo Popović, Maro Martinović i Miroslav Čabraja.  Svečana dodjela nagrada i priznanja 30. Festivala glumca najavljena je za nedjelju. 21. svibnja, na imanju Principovac u Iloku. Foto: Vukovarsko srijemska županija