Zajednička vježba vatrogasaca

Svakoga utorka županjski vatrogasci imaju vježbu, a ovoga tjedna, točnije, 16. svibnja, vježba je održana na rijeci Savi, i to u zajedništvu s vatrogascima iz Babine Grede i iz susjedne BiH. Naime, JVP Grada Županja, DVD Županja, DVD Babina Greda i njihove kolege iz Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Lukavca, te Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac održali su zajedničku vatrogasnu vježbu spašavanja na vodi.

„ Suradnja između svih ovih postrojbi održava se već neko vrijeme, pa smo željeli zajednički održati vježbu na rijeci Savi, jer naši prijatelji iz Lukavca i Gradačca su uz jezera, mi smo uz rijeku, tako da je dobro da u zajedništvu vidimo čime raspolažemo.” istaknuo je Vladimir Balentović, zapovjednik JVP Grada Županja i zapovjednik DVD-a Županja.

Obzirom da se vatrogasna vježba spašavanja održavala uoči devete obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini, zapovjednika Balentovića u izjavi za program HRŽ-a smo upitali da prokomentira spremnost vatrogasaca tada i sada, kao i opremu kojom raspolažu. „Vatrogasci su bili spremni i tada u vrijeme katastrofalnih poplava, a sada također, jer svi pratimo vodostaj Save i ostalih rijeka. Od poplava 2014. godine do sada mogu reći da su vatrogasci dobili i nabavili puno opreme, od opreme za spašavanje do pumpi i različitih odijela. Sigurno je kako smo dobro opremljeni.” istaknuo je Vladimir Balentović, zapovjednik JVP Grada Županja i zapovjednik DVD-a Županja.