Zahvala vlč. Marku Peuliću

Vjernici župe sv. Nikole Tavelića na svetim misama uputili su zahvalu župniku, vlč. Marku Peuliću koji nakon 19 godina u ovoj županjskoj župi i 45 godina svećeničkog djelovanja odlazi u mirovinu. Posebno emotivno, dostojanstveno i nadasve vjerski nadahnuto bilo je na večernjoj svetoj misi 20.kolovoza 2023. koju su animirali župski zbor i članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a „Kristal-Sladorana” pod ravnanjem Suzane Juzbašić i zbor mladih „Aeternum” pod vodstvom Tomislava Majačića. Vlč. Marko Peulić ovu je svetu misu predvodio u koncelebraciji s vlč. Robertom Jugovićem, župnikom župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, a ovom prigodom posebnu vjerničku, svećeničku, ali i ljudsku zahvalu uputio je svima.

Zahvalu dugogodišnjem župniku izrekli su brojni suradnici, a posebnu zahvalu u ime svih župljana na ovoj je svetoj misi pročitao Danijel Šokić.

Poštovani i dragi naš župniče Marko, nakon 19 godina zajedništva provedenih s Vama u našoj župnoj zajednici, u zajedničkoj molitvi i radu, želimo Vam ispred župljana i župljanki, članova ekonomskog i pastoralnog vijeća, mješovitog zbora, zbora mladih, vjeroučitelja i kateheta, djece i mladih, ministranata, župnih animatora tj. suradnika u liturgijskom misnom slavlju, molitelja krunice Božanskog Milosrđa, molitelja Žive krunice, voditelja župnog Caritasa, suradnika koji brinu o održavanju prostora crkve, kao i svih ostalih suradnika koji su na bilo koji način uključeni u život i rad naše župne zajednice, uputiti nekoliko riječi zahvale povodom Vašeg odlaska u mirovinu.

Svoj pastoralni rad i duhovno vodstvo u našoj župnoj zajednici započeli ste 18. kolovoza 2004. god. sjećamo se toga, kao da je bilo jučer. Od tada pa do danas, predano ste nas, poput Isusa – dobrog pastira, poučili mnogočemu. Rasli smo s Vama u vjeri i na Vašem primjeru učili o dobročinstvu, posvećenosti, nesebičnosti, suosjećanju, ljubaznosti, povjerenju, zahvalnosti, poniznosti, ljubavi, poštovanju, dijeljenju, strpljenju, požrtvovnosti, skromnosti…

Ove ste godine, 16. travnja, obilježili 45 godina Vašeg svečenićkog ređenja, a 7. svibnja navršilo se 45 godina od Vaše mlade mise. Dug je to put koji ste, vođeni Gospodinom te njegovom milošću i riječi proveli u predanom radu u nekoliko župa. Stoga smo zahvalni Gospodinu što Vas je odabrao i poslao u Župu svetog Nikole Tavelića u Županji, u kojoj ste proveli 19 godina služenja i pri tome se odricali svojih potreba, darovali se crkvi i Bogu i ljudima. S Vama je kroz Isusovo Evanđelje, naša župna zajednica rasla i razvijala se. Naime, s Vama smo dijelili radosne trenutke pri sakramentima Svetog krštenja, Prve Svete Pričesti, Svete potvrde, ženidbe, ali i one tužne kada ste bili utjeha i podrška kod sakramenta bolesničkog pomazanja i ispraćaja naših dragih pokojnika.

MALO JE REĆI HVALA ZA SVE ŠTO STE ČINILI ZA OVU NAŠU ŽUPNU ZAJEDNICU!

Malo je reći hvala za potpunu predanost u radu s djecom i mladima, koje ste godinama vodili na ljetovanje. Ponudili ste im sadržaje koji su im bili smjernica i pokazatelj na koji način se mladi mogu aktivno uključiti u rad župne zajednice. Tako ste bili uz njih i bodrili ih u njihovom vrijednom radu u zboru mladih koji godinama uljepšava misno slavlje večernje mise, kao i onda kada su za nas organizirali prekrasne božićne koncerte, bili aktivni sudionici Frame, kao i brojnih drugih događanja vezanih za župu.

Hvala Vam za organizaciju svih hodočašća na koja ste nas vodili! Hvala Vam za sve duhovne obnove koje ste za nas priredili te smo se tako u župi svi imali priliku duhovno obnoviti.

Hvala Vam za svaku misu na Božić u 15:00 sati, na kojoj ste našoj dječici svake godine udijelili Božji blagoslov!

Hvala Vam za Vaš trud kada ste nas svake godine na Silvestrovo temeljito izvijestili o aktivnostima, radu i životu naše župne zajednice . Brojne su akcije koje ste pokrenuli i kojima ste nas godinama pozivali kako bismo pomogli potrebite u našoj župi, kao i akcije Caritasa. Uvijek ste nas pozivali na molitvu kada je netko od naših župljana patio zbog bolesti. Na blagdan Gospe Lurdske pozivali ste nas da dovedemo starije i bolesne, za koje ste misu držali dolje u crkvi te im podijelili bolesničko pomazanje.

Hvala Vam što ste se pobrinuli da starije i nemoćne pred blagdane ispovijedite u njihovim domovima! Hvala Vam što ste u svoje ime, kao i u ime svih nas uvijek znali iskreno i od srca zahvaliti našem mješovitom zboru koji uistinu svojom glazbom i glasovima uveličava svako misno slavlje ne samo nedjeljne svete mise, nego i za blagdane, crkveni god, kroz koncerte u našoj i u drugim župama te brojne druge prigode.

Hvala za sve ove godine kada ste u božićno vrijeme blagoslivljali naše domove! Niste se bojali hladnoće, a u novije vrijeme niti korone.

Hvala Vam što ste uvijek prije svete mise bili za nas u ispovjedaonici te sve te godine ispovijedali u drugim župama za blagdane! O toliko stvari u našoj župnoj zajednici ste sami morali brinuti. Do zadnjeg dana ste sami brinuli kako bi prostor oko crkve i župne kuće bio pokošen i lijepo izgledao. Pamtit ćemo Vas po tome što ste s nama uvijek bili strpljivi, a ako ste nam na nešto trebali ukazati, bili ste pri tome jako pažljivi, upravo onako kako dobri pastir brine o svom stadu.

U doba korone ste nas hrabrili i nikada niste posustali. Niste se štedjeli niti kada ste bili jako prehlađeni. Niste tražili zamjenu. Kroz sve ove godine ugradili ste se u župu te tako ostavili neizbrisiv trag u ljudima. Godine su to pred kojima moramo zastati i zamisliti se. Godine su to vrijedne poštovanja. U ime svih župljana i župljanki Župe svetog Nikole Tavelića Županja, želimo Vam zahvaliti za sve što ste činili za Crkvu, a posebno za našu župnu zajednicu.

Hvala Vam za nesebično darivanje, za svaku svetu misu, propovijed, molitve, žrtvu i odricanje, za trud i savjet, za svaku Vašu lijepu riječ i gestu, za strpljenje i vrijeme koje ste nam poklanjali.

Hvala Vam što ste uvijek bili uz nas!

Neka Vas dobri Bog blagoslovi, neka Vas Gospodin čuva i prati svakoga dana u Vašem budućem radu jer znamo kako ćete zasigurno biti aktivni i Bogu služiti i u mirovini. Zato neka Vam Gospodin daruje dobro zdravlje i dug život. Nadamo se kako ćete nam u budućnosti opet možda nekad navratiti i slaviti svetu misu. Zato nećemo reći zbogom, već doviđenja do ponovnog susreta!

JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA!

ZAHVALNI ŽUPLJANI ŽUPE SVETOG NIKOLE TAVELIĆA ŽUPANJA