U Županji još uvijek 45 korisnika bez struje

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je jučer 372 poziva, od čega su 34 poziva vezana za vremenske nepogode kojima su građani tražili 18 tehničkih intervencija vatrogasnih postrojbi i 17 ostalih poziva vezanih za posljedice olujnog nevremena.
Na području Vukovarsko–srijemske županije tijekom jučerašnjeg dana ukupno je bilo 888 angažiranih osoba na sanacija šteta nastalih olujnim nevremenom:  184 vatrogasca, 165 pripadnika Hrvatske vojske, 13 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja,  pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH (29+6), 119 pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene, 57 povjerenika civilne zaštite, 23 zamjenika povjerenika civilne zaštite i 298 ostalih osoba.
Prema informaciji HEP-a Vinkovci tijekom dana popravljena su dva dalekovoda i uspostavljeno je napajanje na još tri trafostanice SN/NN. Većina korisnika ima električnu energiju. Prema podacima Županijskog centra 112 Vukovar, bez napajanja je 8 trafostanica, 3 su dalekovoda u djelomičnom prekidu, a bez napajanja je još 85 korisnika (45 korisnika na području Županje i 40 korisnika na području Vinkovaca).

Na području grada Iloka i Vukovara normalizirana je opskrba električnom energijom.
U saniranju posljedica vremenskih nepogoda pri padu s krova ozlijeđene su dvije osobe ( u Andrijaševcima i u Štitaru), koje su  medicinski zbrinute u OB Vinkovci, izvijestili su iz Županijskog centra 112 Vukovar.