„Put sjevera”

Gradska knjižnica  Županja priredila je promociju  knjige Hrvoja Jurića „Put sjevera”. Neobična tročlana družina koju čine jedan čovjek i dva psa,  napravila je nevjerojatan pothvat i biciklom prešla 2100 kilometara dug put od Osla do Nordkappa na samom sjeveru Norveške.

Biciklist i avanturist Hrvoje Jurić, porijeklom iz Vrbice u blizini Đakova, napravio je 2019. godine krug oko svijeta svojim električnim biciklom, a sada je proputovao Norvešku sa svoja dva psa Enom i Maxom.

Nestvarno lijepi krajolici koji su ih cijelo vrijeme okruživali, brojni izazovi koje su donijeli hladnoća i led sjevera, krize, trenuci sreće…

U knjizi „Put sjevera” opisan je svaki trenutak ove nevjerojatne avanture i prikazano oko 300 fantastičnih fotografija, a više o ovom fantastičnom pothvatu moglo se čuti  na vrlo zanimljivom susretu koji je priredila Gradska knjižnica Županja, a u ime koje je autora Hrvoja Jurića i posjetitelje promocije pozdravila knjižničarka Jelena Buljević-Bačić.

Prije početka promocije autor knjige Put sjevera Hrvoje Jurić u izjavi za naš program je istaknuo kako ovih dana boravi u svojoj Slavoniji i predstavlja svoje knjige, a u Županji mu je drago biti jer u našemu gradu ima puno prijatelja.