nobody

Proračun županije stabilan

Proračun županije Vukovarsko srijemske je  stabilan , i nastojimo sredstva preraspodijeliti prema potrebama institucija, udruga i pojedinaca, kao i servisirati redovne obveze- rekao je župan Vukovarsko srijemski Damir Dekanić. Osvrnuo se pri tome i na olujno nevrijeme koje je ljetos prouzročilo ogromne štete kako na privatnim, tako i na gospodarskim objektima poglavito na na školama koje se bile značajno oštećene. Isto tako Dekanić stavlja naglasak na ogromne štete koje su nastale na šumama. 

Nakon olujnog nevremena uslijedila j pojava afričke svinjske kuge, koja je pogodila gotovo sve svinjogojce u Slavoniji. Isplata štete za svinjogojce koje je pogodila ova bolest je u tijeku. Program potpore sektoru svinjogojstva za nadoknadu gubitka uslijed naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge, ukupne je  vrijednosti 10 milijuna eura, što je odobrila i europska komisija.

Nadalje, ističe Dekanić u Županiji se nastoji voditi briga o svim segmentima života, poglavito mladih i starije životne dobi, pa je tako najuspješnijim sportašima i njihovim trenerima  odobreno  gotovo sedam tisuća eura.