Projektima do nove pozornice, ali i kombi vozila za sportske klubove

Tijekom srpnja Turistička zajednica Grada Županje pohvalila se putem društvenih mreža s novim projektima za koja su im odobrena financijska sredstva. Prema riječima Krune Šarića, direktora TZ Grada Županje, razloga za zadovoljstvo doista ima, jer putem Programa prekogranične suradnje između RH i BiH, Turističkoj zajednici Grada Županje u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ljubuški odobren je projekt pod nazivom „Nabava pozornice za kulturne manifestacije”. „Ukupna vrijednost projekta je 35.000 eura, a naš dio je nešto manji od 17.000 eura.” rekao je Kruno Šarić, direktor TZ Grada Županja.

Dva tjedna prije ove vijesti o odobrenom projektu u prostorijama Osječko-baranjske županije održano je svečano potpisivanje Ugovora za Programe prekogranične suradnje između republike Hrvatske i Republike Srbije. „Turističkoj zajednici Grada Županje odobrena su dva projekta u ukupnom iznosu od 48.000 eura. Prvi je „Nastavak prekogranične suradnje Turistička zajednica Grada Županje-Udruga bunjevačkih Hrvata”. Vodeći partner je TZ Grada Županje, a partner Udruga bunjevačkih Hrvata Dužijanca. Drugi projekt je „Očuvanje kulturne baštine kroz duhovnu glazbu i tradiciju”, a i u ovome projektu je vodeći partner TZ Grada Županje, dok je partner Festival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest. U pripremi i prijavi projekta sudjelovala je Županjska Razvojna agencija ŽURA i Razvojna Agencija Vukovarsko-srijemske županije, a zanimljivo je da je na razini RH odobreno samo 25 projekata, među kojima su i ova dva Turističke zajednice Grada Županje. „Smisao svih projekata i jeste povući što više novaca iz različitih fondova i usmjeriti ih u nabavku poput nabavke nove pozornice s krovom.

Svjedoci smo da skoro svaki mjesec imamo neku manifestaciju za koju iznajmljuje binu i kada budemo imali vlastitu smanjit ćemo troškove.” naglasio je Kruno Šarić. Inače, obzirom da je Šarić i predsjednik Sportske zajednice Grada Županje istaknuo je kako i Sportska zajednica radi na brojnim projektima. Jedan od njih je i projekt nabave kombi vozila za potrebe sportskih klubova našeg grada. „Kao sportaša me to posebno veseli jer smo s Rukometnim klubom „Izviđač” iz Ljubuškog prošli s projektom vrijednim 35.000 eura. Naš dio je 16.800 eura i ako se prisjetimo da smo i od Hrvatskog olimpijskog odbora dobili 10.000 eura, onda je to nešto manje od 27.000 eura.” pojašnjava Šarić i najavljuje da će se ići u nabavu kombi vozila vrijednog oko 39.000 eura što znači da će s 13.000 eura vlastitih sredstava nabaviti kombi koji će, zaključuje Kruno Šarić, biti od velike pomoći svim gradskim klubovima.

Pozornica - ilustracija