U okviru projekta Okusi hrvatske tradicije tri ugostiteljska objekta s područja Vukovarsko-srijemske županije dobitnici su , nakon uspješno provedene verifikacije standard Okusi tradicije Srijema i Slavonije. Prilikom dodjele standarda Bioekološkom edukacijskom centru Virovi, Gastro-edukacijskom centru Šokački stan i Restoranu Kopićland bilo je riječi o nacionalnoj manifestaciji Dani okusa tradicije u sklopu koje se od 15. 11.-1.12. 2024. na području naše županije održavaju i dani okusa Srijema i Slavonije.
Unaprjeđenje ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, te na toj osnovi sadržajniji razvoj eno-gastronomskog turizma, područje je kojim se bavi projekt Okusi hrvatske tradicije. Pri tome se polazi od činjenice da čovjek danas na hranu ne gleda samo kao na pojam prehrane, veću u hrani i piću jednostavno želi uživati.
Krajnji cilj projekta je postizanje izvrsnosti i inovativnosti u upotrebi tradicijskih namirnica, te u konačnici oblikovanje tematskih restorana, restorana s tradicijom koji će stalno nuditi više tipičnih lokalnih jela. Uz to u okviru projekta razvijaju se nove gastronomsko turističke manifestacije, turistički paket aranžmani i sadržaji koji inspirirani baštinom pričaju čarobne i zavodljive priče o načinu života i kulturi pojedinih sredina.