Projekt Okusi hrvatske tradicije

U okviru projekta Okusi hrvatske tradicije tri ugostiteljska objekta s područja Vukovarsko-srijemske županije dobitnici su , nakon uspješno provedene verifikacije standard Okusi tradicije Srijema i Slavonije. Prilikom dodjele standarda Bioekološkom edukacijskom centru Virovi, Gastro-edukacijskom centru Šokački stan i Restoranu Kopićland bilo je riječi o nacionalnoj manifestaciji Dani okusa tradicije u sklopu koje se od 15. 11.-1.12. 2024. na području naše županije održavaju i dani okusa Srijema i Slavonije.

Unaprjeđenje ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, te na toj osnovi sadržajniji razvoj  eno-gastronomskog  turizma, područje je kojim se bavi projekt  Okusi hrvatske tradicije. Pri tome se polazi od činjenice da čovjek danas na hranu ne gleda samo kao na pojam prehrane, veću u hrani i piću jednostavno  želi uživati.

 Krajnji cilj projekta je postizanje izvrsnosti i inovativnosti u upotrebi tradicijskih namirnica, te u konačnici oblikovanje  tematskih restorana, restorana s tradicijom koji će stalno nuditi više tipičnih lokalnih jela. Uz to u okviru projekta razvijaju se nove gastronomsko turističke  manifestacije, turistički paket aranžmani i sadržaji koji inspirirani baštinom pričaju čarobne i zavodljive priče o načinu života  i kulturi pojedinih sredina.