Predsjednik Milanović primio izaslanstvo

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Udruge branitelja proizvođača Panonija

Iz ureda predsjednika RH Zorana  Milanovića su izvijestili kako je predsjednik Milanović  primio izaslanstvo Udruge branitelja proizvođača Panonija, koja okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registriranu proizvodnju radi lakšeg zajedničkog izlaska na tržište s izvornim proizvodima.U izaslanstvu Udruge branitelja proizvođača Panonija bili su predsjednik Udruge Pavo Baotić, član Udruge Marijan Delić i direktor Turističke zajednice grada Županje Kruno Šarić.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Kako je istaknuto iz  ureda predsjednik Milanovića, na sastanku su predstavnici Udruge upoznali predsjednika Milanovića s planovima kao i aktivnostima i postignutim rezultatima. Kao što je poznato, Udruga branitelja proizvođača Panonija osnovana je  2013. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a osim što čuva vrednote Domovinskog rata, promiče tradiciju, kulturu i tradicijske zanate s naglaskom na razvoju i unapređenju agroturizma i turističke ponude u Republici Hrvatskoj. Udruga ujedno godinama organizira sajamske manifestacije „Domaće je domaće“, „Dani Slavonije“ i „Zeleno i Plavo“ diljem Hrvatske.

Tijekom mjeseca listopada održali su dvije manifestacije. Započeli su u Poreču gdje su od 9. do 14. listopada organizirali manifestaciju „Domaće je Domaće“, a u Rovinju manifestaciju „Zeleno i Plavo“ od 16. do 21. listopada 2023. godine. Mjesec ranije u Rijeci su organizirali 10. manifestaciju „Dani Slavonije“.

Zdenka Knežević FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas