Osnovci kod gradonačelnika Juzbašića

Učenici 3. a i 3.b Osnovne škole „Ivan Kozarac” Županja zajedno s učiteljem Tomislavom Vidakovićem i učiteljicom Zdenkom Piljić posjetili su gradsku upravu i kroz razgovor s gradonačelnikom Damirom Juzbašićem dobili odgovore na brojna pitanja. A zanimala su ih dječja igrališta i kako spriječiti oštećenja na njima, hoće li se izgraditi biciklističke staze i hoće li se na njima moći i rolati, pitali su i je li teško upravljati Gradom Županja, te može li se izgraditi zatvoreno klizalište…..
Kroz učenje o svojoj zajednici osnovci su saznali puno o svome gradu, a dobili su i ekskluzivnu najavu gradonačelnika Juzbašića da bi Grad Županja mogao ove godine otkupiti prvu nogometnu loptu. „Vidjet ćemo ove godine da otkupimo loptu staru 140 godina koju su donijeli Englezi i koja je sada u nasljedstvu kod jedne obitelji, da je imamo u muzeju kako bi je svi mogli vidjeti.” rekao je gradonačelnik Damir Juzbašić. Priznao je osnovcima da nije teško upravljati gradom, ali….”
Ali s ljudima je teško, ljudi imaju svoje želje i potrebe, nekad su nerealni, pa je puno teže s ljudima nego s novcima i problematikom grada.” rekao je gradonačelnik Damir Juzbašić. Pitanjima učenika 3. razreda bili su iznenađeni svi nazočni prilikom ovoga posjeta i boravka u maloj gradskoj vijećnici, jer zrelost najmlađih i otvorenost u pitanjima potvrdila je kako vole svoju Županju i kako primjećuju i sitnice i velike stvari. Jedno od pitanja osnovaca otvorilo je temu biciklističkih staza, za koje je gradonačelnik Juzbašić rekao da su u projektiranju. „Biciklističke staze ćemo izgraditi od 2025. godine, jer radimo projekte, odnosno, projektira se čak 28 km biciklističkih staza.” rekao je gradonačelnik Juzbašić i pojasnio kako doći do cilja koji je spajanje centra Županje s Bošnjacima, odnosno, sa Štitarom u sljedeće 2-3 godine.

Zdenka Knežević