Održana FEAD edukacija za edukatore „Podizanje svijesti korisnika o održavanju higijene kućanstva

Održana FEAD edukacija za edukatore „Podizanje svijesti korisnika o održavanju higijene kućanstva vezano za održavanje zdravlja i prevenciju zaraznih bolesti s naglaskom na COVID-19“

U okviru projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“ i elementa MD2 – materijalna deprivacija tipa 2 (higijena), provedena je popratna mjera edukacije za edukatore na temu „Podizanje svijesti korisnika o održavanju higijene kućanstva vezano za održavanje zdravlja i prevenciju zaraznih bolesti s naglaskom na COVID-19“, a koju je održala gđa. Janja Stojanović, mag.med.techn.

Edukacija je održana 26. svibnja 2023. godine u Cjelodnevnom boravku za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem GDCK Županja, a sudjelovalo je 20 djelatnika nositelja projekta i partnerskih organizacija: Gradska društva Crvenog križa Županja, Vinkovci, Vukovar, Ilok, Slavonski Brod i Nova Gradiška. Osim njih, na edukaciji je sudjelovao i predsjednik društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije gosp. Mato Karalić koji je prije edukacije pozdravio sudionike.

Tema „Podizanje svijesti korisnika o održavanju higijene kućanstva vezano za održavanje zdravlja i prevenciju zaraznih bolesti s naglaskom na COVID-19“ obuhvaćala je pojmove vezane za održavanje higijene u domu uključujući ključne stvari za održavanje higijene u domu, savjete za higijenu u kuhinji, pranje ruku, higijenu kupaonice, higijenu odjeće, osobnu higijenu, savjete za održavanje primjerene  osobne higijene kože, higijenu tijekom pandemije bolesti COVID-19 te post-COVID higijenu. Sudionici edukacije su na koncu postavljali pitanja te raspravljali o vlastitim higijenskim navikama.

Nakon rasprave provedena je usmena evaluacija edukacije na kojoj su sudionici izrazili zadovoljstvo predavačem, atmosferom te novim stečenim znanjima.

Direktan rezultat ove popratne mjere biti će 320 educiranih krajnjih korisnika o održavanju higijene kućanstva vezano za održavanje zdravlja i prevenciju zaraznih bolesti s naglaskom na COVID-19. Naime, svaka partnerska organizacija provest će po 2 edukacije sa po minimalno 20 korisnika.

Projekt „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“ je sufinancirala Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Županja.