Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Županje

Komunalna problematika, odnosno, pitanja o uređenju i rekonstrukciji pojedinih gradskih ulica, izgradnja azila za pse, prometna regulacija u Vinkovačkoj, situacija oko zgrade Kristala, dimnjačarska služba, situacija u Nogometnom klubu „Graničar”, samo su neke od tema koje su svojim pitanjima otvorili gradski vijećnici na 19.tog sjednici Gradskog vijeća Županje tijekom Aktualnog sata.

Pojedini vijećnici osvrnuli su se i na opsežan dnevni red ove 19.sjednice Gradskog vijeća Županje održane u dvorani kina Mladost tijekom koje je razmotreno, uz Aktualni sat, ukupno 29 točaka dnevnog reda. Jedna od tema koju su na jučerašnjoj sjednici  razmotrili gradski vijećnici odnosila se  na isplatu božićnica umirovljenicima koji imaju prebivalište u gradu Županji i mirovine do 500 eura uz uvjet da ne ostvaruju druge prihode po osnovi imovine ili na neki drugi način. Prema odluci Gradskog vijeća Županje, tijekom mjeseca prosinca umirovljenici će dobiti božićnice u iznosu od po 50 eura, a isplata će biti omogućena na tekuće račune ili gotovinski u poslovnici FINE.

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Županje razmotreno je i nekoliko izvješća: Izvješće o godišnjem poslovanju Čistoće Županja d.o.o. za 2022. godinu; Financijsko izvješće tvrtke Komunalac d.o.o. Županja za 2022. godinu; Izvješće o radu i poslovanju Hrvatskog radija Županja d.o.o. za 2022. godinu; Izvještaj o radu Zavičajnog muzeja „Stjepan Gruber” Županja za 2022. godinu; Izvješće o radu Sportske zajednice Grada Županje za 2022. godinu. Iako je tijekom rasprava o pojedinim izvješćima bilo vijećničkih pitanja, najviše prijepora našlo se na relaciji direktor „Komunalca” Domagoj Markovinović -gradski vijećnik SDP-a Mario Galović, dok je u konačnici izvješće o poslovanju Komunalca usvojeno s 8 glasova za. Svih 5 vijećnika HDZ-a bilo je suzdržano prilikom glasovanja, dok su vijećnici SDP-a bili protiv. Isto se ponovilo i kod glasovanja o izvješću o poslovanju Hrvatskog radija Županja u 2022. godini, koje je podnijela direktorica Branka Galović-Dabić  dok je jedino izvješće Čistoće Županja d.o.o, koje je obrazložio direktor Ante Klanac, usvojeno jednoglasno. Protiv izvješća Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber ponovo su bili vijećnici SDP-a, dok su nezavisni i HDZ-ovi vijećnici, dakle, njih 13, podržali izvješće ravnatelja Hrvoja Tkalca. I prilikom izvješća o radu Sportske zajednice Grada Županje koje je podnio predsjednik Kruno Šarić nije nedostajalo oštrih pitanja iz oporbenih redova, dok je izvješće u konačnici jednoglasno prihvaćeno.

Zdenka Knežević