Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Županje

Na Aktualnom satu  17. sjednice Gradskog vijeća Županje, održane jučer poslije podne u dvorani kina Mladost, vijećnike je, između ostalog, zanimalo što se događa s nagodbom Grada Županja s tvrtkom Borovo, ali i  eventualni spor s bivšim vlasnikom zemljišta na kojemu je izgrađeno novo dječje igralište u Mažuranićevoj ulici. Ponovo je otvorena tema poskupljenja javne usluge vode i odvodnje, ali i ostavka bivšeg direktora Hrvatskog radija Županja Borisa Debaka. Vijećnici su tijekom Aktualnog sata govorili i o problemu komaraca na području našega grada, zanimala ih je mogućnost korištenja prostora MKC-a, kao i hortikulturno uređenje u Ulici baruna Trenka, te problemi na javnim površinama na kojima buja i raste trava. Jedno od vijećničkih pitanja odnosilo se na dimnjačarsku službu i nove račune s naknadom za izgubljeno vrijeme. Uz gradonačelnika Damira Juzbašića koji je odgovorio na većinu postavljenih pitanja određena pojašnjenja dali su i pročelnici Josip Nikolozo i Annemarie Balentović.

Inače, na ovoj je sjednici Gradsko vijeće Županje jednoglasno prihvatilo prijedlog o javnim priznanjima Grada Županja za 2023. godinu o čemu je izvijestio gradonačelnik Damir Juzbašić. Konjogojska udruga  „Stari graničar” Županja predložila je za priznanje Zlatni grb Grada Županja   KUD „Tomislav” Županja, koji ove godine slavi 120 godina osnutka i djelovanja. Nadalje, dobitnici Srebrnog grba su Viola Matagić Šinka, bivša dugogodišnja urednica Hrvatskog radija Županja, koji je i predlagatelj, te Vinko Filipović, dugogodišnji konjogojac, čuvar tradicije i narodnih običaja, na prijedlog KUD-a „Tomislav” Županja. 

Dobitnici zahvalnica za 2023. godinu su Tomislav Palinić, na prijedlog Gradske knjižnice Županja; Klub kolekcionara Županja, koji je i predlagatelj, te Ljiljana Obradović, na prijedlog Podružnice Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske – Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Županja. Priznanja će biti uručena povodom 29. kolovoza, Dana grada Županja i blagdana Mučeništva svetog Ivana Krstitelja, a svim dobitnicima javnih priznanja čestitku je jučer na sjednici uputila Irena Kuprešak, predsjednica Gradskog vijeća Županje.