Obilježen Dan općine Bošnjaci

Obilježen je Dan općine Bošnjaci, u spomen na krvave bošnjačke izbore iz 1897. godine. Nazočnima je dobrodošlicu zaželio predsjednik Vijeća Josip Šumanovac. Načelnik Općine Andrija Juzbašić osvrnuvši se na učinjeno u proteklome razdoblju i pohvalili se brojnim i vrijednim projektima realiziranim na svim poljima – od kulture, društvenog i vjerskog života, turizma do stvaranja pretpostavki za gospodarski razvoj. 

Za njihovu su realizaciju povučena i značajna europska sredstva.  Govorili su i o aktivnostima koje su u tijeku te planovima za sljedeće razdoblje. Među najznačajnijim projektima na kojima se trenutačno radi Juzbašić je istaknuo infrastrukturno opremanje poduzetničke zone koja bi trebala biti zamašnjak gospodarskog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta u Bošnjacima. Ove bi godine trebala biti završena prva faza. Tu je i gradnja  dječjeg vrtića, a zajednički sa županjskim Komunalcem kreću u gradnju tlačnog voda do pročistača otpadnih voda u Županji. Samo su ove tri investicije, napomenuo je načelnik, vrijedne oko 28 milijuna kuna.

Dan općine žiteljima Bošnjaka čestitali su, među ostalima,  gradonačelnici Vinkovaca Ivan Bosančić, Županje Damir Juzbašić i Otoka Josip Šarić.

Svi su oni izrazili zadovoljstvo intenzivnim razvojem Bošnjaka i pozitivnom smjerom u kojem se nastavljaju razvijati. Pohvalili su lokalnu vlast, ustvrdivši kako je u Bošnjacima učinjeno puno toga, a posebno vesele najave novih projekata i investicija, te su uputili čestitke i riječi potpore u realizaciji zajedničkih projekata, kao i župan Damir Dekanić. Na sjednici su uručena javna priznanja zaslužnima. Plakete Općine Bošnjaci dodijeljene su Janji Balić i Josipu Juzbašiću za predani dugogodišnji društveni rad, a nagrada Općine za životno djelo posmrtno je dodijeljena Vinku Juzbašiću, publicistu, istraživaču zavičajne prošlosti Srijema, pjesniku i romanopiscu.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen-križa poginulim i nestalim Bošnjaćanima, kod poprsja Stjepana Radića i kod kapelice sv. Josipa.