Mladi šahisti iz Županje na završnici Plazma Sportskih igara

Split je domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igara mladih od 4. do 9. kolovoza. Djeca iz cijele Hrvatske u Splitu će sudjelovati u finalnim turnirima u 6 sportova te će se boriti za prolaz na Međunarodnu završnicu. U Splitu će se igrati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Fide turnir u šah, HP turnir u tenisu, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci. Više od 1000 djece u Splitu će se imati priliku družiti sa svojim vršnjacima, kupati te sudjelovati u natjecanjima organiziranim na profesionalnom nivou.
Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, pružaju priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su za djecu i mlade besplatna na svim razinama.
Vukovarsko-srijemska županija ima svoje predstavnike na Državnoj završnici Plazma sportskih igara mladih u Splitu i to u 3 sporta nogometu, stolnom tenisu i šahu.
Ekipe HNK Fruškogorac iz Iloka i ekipa HNK Vukovar borit će se za titulu najboljih na Tommy turniru u malom nogometu.
Barbara Vučinović iz Vinkovaca, David Kubiček, Franko Mesić i Dario Bistrović iz Nuštra te Norman Pad i Dominik Majstorović iz Lovasa branit će boje svoje županije u stolnom tenisu.
A šah će u Splitu zaigrati članovi Šahovskog centra Županja Noa Juzbašić i Hana Vinković, te Matej Mravunac i Maša Popović.
Sudionici će do Splita putovati HŽ putničkim prijevozom, u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim I drugim aktivnostima.
Prvi dio Državne završnice organiziran je u Rijeci, gdje su se djeca imala priliku natjecati u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, odbojci na pijesku te MIS turniru u odbojci.
Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama će sudjelovati više od 110.000 djece i mladih.