Klizalište otvorena, došao sv. Nikola, čarolija počinje….

U organizaciji Turističke zajednice Grada Županje sinoć je na Trgu kralja Tomislava organiziran doček sv. Nikole. Otvoreno je i klizalište koje će u okviru „Županjske zimske bajke” najmlađi i oni nešto stariji moći koristiti sve do 6. siječnja 2024. godine. A možda i duže, kažu u Turističkoj zajednici Grada Županje.

Uz veselo raspoloženje i blagdansku glazbu, sv. Nikola podijelio je skoro 600 paketića djeci koja su ga dočekala, zapjevala pjesmice i družila se na Trgu kralja Tomislava uz fotografiranje. Ovog, djeci najdražeg sveca, na poseban su način do Trga kralja Tomislava dovezli županjski vatrogasci, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Županje i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Županja. Članovi Moto kluba Županja priredili su roštilj za građane.

Kao i županjski pčelari, tako su i članovi Moto kluba Županja ovom prigodom organizirali humanitarnu akciju pomoći za oboljelu djevojčicu iz našeg grada. Inače, „Županjska zimska bajka” u organizaciji Turističke zajednice Grada Županje i Udruge Urban fest, a pod pokroviteljstvom Grada Županje, službeno će početi 15.tog prosinca koncertom grupe „Silente”, te se nastaviti brojnim nastupima, koncertima, božićnim sajmo. Danas na Trgu kralja Tomislava počinje i postavljanje adventskih kućica u kojima će županjski ugostitelji posjetiteljima „Županjske zimske bajke” ponuditi različitu gastro ponudu. Čarolija adventskih događanja na Trgu kralja Tomislava započela je i svi su pozvani uživati i družiti se s dragim ljudima……

Zdenka Knežević