Informacija za sve

Početkom ove godine PRONI Centar za socijalno podučavanje započeo je s provedbom projekta INFORMACIJA ZA SVE.
Aktivnostima projekta Informacija za sve, obuhvatiti će se se sve dionike u području rada s mladima, posebice informiranja mladih te mlade s područja dvije županije – Osječko -baranjske i Vukovarsko – srijemske, kako bi dali svoj doprinos u kreiranju smjernica za unaprjeđenje informiranja mladih na području navedenih županija,
Nakon uvodne konferencije uslijedile su lokalne rasprave – Infolovke. Inače, Infolovke će se održati u 10 gradova obje županije, a cilj im je, u neformalnom i opuštenom okruženju – u dijalogu mladih i tzv. donositelja odluka, donijeti preporuke za unaprjeđenje sustava informiranja mladih, posebice onih u ruralnim mjestima. U sklopu navedenog projekta treću z nizu Infolovki „Informacija za sve” događanje koje je okupilo mlade održano je danas u Obrtničko industrijskoj školi u Županji.

Projekt Informacija za sve ima za cilj podići razinu kvalitete života mladih na području Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije, s naglaskom na teže dostupne mlade u malim sredinama, kroz definiranje modela informiranja mladih, u konstruktivnom dijalogu između mladih (koji su krajnji korisnici) i donositelja odluka s područja tih zajednica koji su glavni pružatelji relevantnih informacija. Projekt je sufinanciran kroz program Erasmus plus – ističe voditeljica projekta Karolina Šoš Živanović.