Druga strana stvarnosti

U okviru Mjeseca hrvatske knjige u Gradskog knjižnici Županja predstavljena je zbirka priča „Druga strana stvarnosti” autora Igora Sekulića iz Osijeka. Posjetitelje promocije pozdravila je Ivana Nikolić, ravnateljica Gradske knjižnice Županja, koja je uputila zahvalu autoru zbirke priča Igoru Sekuliću što se odazvao pozivu knjižnice, te je zahvalu uputila i moderatorici predstavljanja Viktoriji Majačić.
Zbirka priča “Druga strana stvarnosti” protkana je humorom i elementima nadnaravne fikcije te uz neočekivane zaplete progovara o ljudskoj prirodi. Svojim originalnim stilom ovaj osječki autor potiče čitatelja da iz drugog kuta promotri međuljudske odnose, ali i samoga sebe. Pitko, tečno i uvjerljivo pisanje otvara alternativne situacije koje bi mogle biti moguće s druge strane stvarnosti.

Kada smo donijeli odluku da ćemo ići u objavljivanje zbirke, od mnogo više napisanih priča izabrao sam njih 15, koje povezuje jedinstvena poruka, a to je da svaka zasebna priča, iako su međusobno različite, progovara o – dobru, i poziva nas da činimo dobro, i budemo dobri jedni prema drugima. Počeo sam ih pisati za vrijeme korone, kada sam više vremena bio kod kuće. I nema nijedne priče o nesretnoj pandemiji, bavio sam se temama koje mene zanimaju – rekao je Igor Sekulić.

Zdenka Knežević