„Dan otvorenih vrata” u dvije srednje škole

Obrtničko-industrijska škola Županja danas je organizirala Dan otvorenih vrata. Prema riječima ravnateljiceObrtničko-industrijske škole  Županja  prof.  Vesne Ivančičević,  cilj „Dana otvorenih vrata” je  bio kroz školske učionice i prezentacije predstaviti sva zanimanja za koja se u ovoj školi mogu školovati budući srednjoškolci.

Obrtničko-industrijska škola Županja  nudi 15 zanimanja, od kojih su dva četverogodišnja (ekonomisti i fitofarmaceuti), a ostali trogodišnji. „Dan otvorenih vrata” danas je organizirala i Tehnička škola Županja, a ravnatelj škole prof. Marko Dorotek zahvalio je ravnateljima i školama koji su došli na „Dan otvorenih vrata” tijekom kojega su željeli približiti Tehničku školu Županja  učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Zanimljivo je dana u obje gradske srednje škole bilo vidjeti i najmlađe Županjce, mališane iz Dječjeg vrtića „Maslačak” Županja koji su također posjetili Obrtničko-industrijsku školu Županja i Tehničku školu Županja. Organizirano su, pak, u Županju stigli i „osmaši” iz susjednih mjesta, kako bi se na praktičan način upoznali sa zanimanjima u Obrtničko-industrijskoj i Tehničkoj školi Županja.