USKLADIMO FREKVENCIJE

FUTSAL KUP SVETI PATRIK ŽUPANJA

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

FUCAL AURELIA VINKOVCI OSVOJILA KUP

ŽUPANJA - U sportskoj dvorani OŠ Ivana Kozarca u Županji odigran je rođendanski 1. Futsal kup Sveti Patrik Županja, a klub djeluje dvije godine, pa ovo drugi rođendan, na kojem su nastupile četiri juniorske momčadi iz 1. HMNL.

Na turniru su nastupile momčadi Futsal Dinamo Zagreb, Futsal Aurelia Vinkovci, MNK Vinkovci i domaćin - Futsal Sveti Patrik Županja. Parove polufinala činili su Futsal Sveti Patrik-Futsal Dinamo te Futsal Aurelia-MNK Vinkovci. U prvom susretu, domaćin je poražen s 4:0 usprkos brojnim promašajima, od kojih su neki graničili s čudom, no vratar Dinama Špagnut čudesno je obranio sve pokušaje domaćina.

U drugom polufinalu odigrao se “gradski derbi” Vinkovčana između Futsal Aurelije i MNK Vinkovaca, a u izjednačenoj i napetoj utakmici slavila je ekipa Futsal Aurelije s 3:2, te je tako izborila finalnu utakmicu gdje su ih čekali dečki u plavom-Dinamo!

Utakmica za treće mjesto između Futsal Svetog Patrika i MNK Vinkovaca bila je i najefikasnija na cijelom Kupu. Ukupno je palo 8 pogodaka, a na kraju je slavila ekipa Futsal Svetog Patrika s 5:3 te je tako uzela još jedan trofej uoči početka nove sezone (tri turnira - tri trofeja: prvi u Drenovcima i Rokovcima i ovaj pehar za treće mjesto).

Sastav momčadi Futsal Sveti Patrik: Petar Hrastović, Josip Šangut, Tomislav Lučić, Dražen Huber, Filip Mrkonjić, Marko Kučinić, Ivan Krpan, Matej Josipović, Goran Šitum, Karlo Šitum, Miralem Gigović, Amar Čaušević i Omar Mušanović.

Finale je ponudilo pravu poslasticu između Futsal Aurelije i Futsal Dinama. Vinkovčani su na krilima svog igrača Diona Drene Belje stigli do velike pobjede od 4:1, te su tako osvojili prvo mjesto na ovogodišnjem Kupu. Dojma smo kako su gosti iz Zagreba dali sve od sebe, no kratka klupa očito je učinila svoje.

Najboljim igračem Kupa proglašen je Dion Drene Beljo iz Futsal Aurelije, a u Zagreb su otišle dvije nagrade. Najbolji strijelac bio je Fran Vukelić, za najboljeg vratar proglašen je Fran Špagnut oba iz Futsal Dinama Zagreb. Nagrade su uručili Antun Oršolić, predsjednik i Goran Husarek, član kluba organizatora.

Organizator je zadovoljan ovogodišnjim Kupom, te ističu kako je županjska malonogometna publika imala priliku vidjeti kako izgledaju utakmice u sustavu igre 4+1, što je daleko atraktivnije od “zastarjelog” 5+1, što se još uvijek igra na nekim turnirima. Čini se kao dobra priprema za ovogodišnji Zimski turnir u Županji!

Futsal Sveti Patrik zahvaljuje se svima iz Grada Županje na podršci pri organizaciji kao i generalnom sponzoru kluba Hepburn pivu!

Hitovi: 610