USKLADIMO FREKVENCIJE

Međunarodna nogometna utakmica ženskih reprezentacija BiH – HRVATSKE 2 : 2 ( 1 : 1)

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

BRČKO – Stadion Lokomotive u Brčkom. Vrijeme: Vruće i sparno, teško za igru. Teren: Travnat. Gledatelja : preko 500.Sudila: Tanja Račić ( Banja Luka). Strijelci: 1 : 0 Kuliš ( 17.-11m), 1 : 1 Joščak ( 21), 1 : 2 Joščak (66), 2 : 2 Nikolić ( 90).

REPREZENTACIJA BiH: Al. Hodžić, Radeljić, Spahić ( od 63. Kapetanović), Hasanbegović, Aleksić ( od 58. Piskić), Ai. Hadžić ( od 82. Gačanica), Nikolić, Spasić ( od 32. Spasojević), Kuliš ( od 11. Lukić), Kršo, Vujadin ( od 29. Lihović).

Izbornica: Samira Hurem.

REPREZENTACIJA HRVATSKE:  Barišić, Nevrkla, Horvat, Jošćak, Bošnjak, Rudelić ( od 82. Kunštek), Landeka, Conjar ( od 46. Šundova), Bojčić, Maltašić, Žigić ( od 73. Jelenčić).

Izbornik: Božidar Miletić.

IGRAČICA UTAKMICE:  MAJA JOŠČAK ( HRVATSKA)

Utakmica je privukla zapaženu pozornost pa se na tribinama našlo više od 500 gledatelja među kojima je zapažen broj bio iz Osijeka, Županje,Višnjevca, Gunje i drugih mjesta Slavonije. Bio je to ugodan dekor na stadionu Lokomotive u Brčkom, kluba vice šampiona  koji se natječe u Premijer ženskoj ligi BiH koji je bio domaćin uz potporu Vlade Brčko Distrikta BiH. Poslije prekršaja u kaznenom prostoru Hrvatske u 17. minutu penal je realizirala Lidija Kuliš 1 : 0. Gošće ubrzo uzvraćaju, poslije samo četiri minute, akcija po lijevoj strani Žigić loptu do Osječanke Maje Jošćak koja znalački lijepim potezom donosi  izjednačenje. U drugom poluvremenu Jošćak je u izglednoj poziciji u 60. bila je to brzo izvedena akcija lopta je otišla pored grede. Dominacija je na strani Hrvatske, a igračica utakmice Jošćak u 66. postiže efektan pogodak sa 16 m 1 : 2 poslije primljene lopte sa kornera poslala ju je pored nemoćne na golu Hodžićeve po samu gredu. Sedam minuta prije kraja golmanica  Barišić hvata povratnu loptu od svoje suigračice i izravan udarac za BiH na 8 metara, opasnost je otklonio čvrsti zid. Hrvatska je čuvala stečenu prednost, a nadoknada vremena je bila pet minuta i baš u posljednjoj minuti utakmice također igračica Osijeka Antonela Radeljić, koja je na ovoj utakmici branila boje BiH, pobjegla je sa loptom po desnoj strani centrirala do slobodne Milene Nikolić koja je izjednačila na 2 : 2. Izbornici obije ekipe obećavaju još bolji igru u petak u Velikoj. Ovo su pripremne utakmice obije reprezentacije za rujanske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Snimio: S. Bogutovac                                  

Hitovi: 285