USKLADIMO FREKVENCIJE

U Bošnjacima održana Godišnja skupština Društva prijatelja Hajduka Županja

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

Društvo prijatelja Hajduka Županja održalo je u Bošnjacima, nakon prve godine postojanja,  svoju prvu godišnju skupštinu, na kojoj je bilo prisutno 26 članova, iz Županje, Matića (BiH), Otoka, Bošnjaka i Vrbanje. Uvodnu riječ imao je predsjednik Goran Ljubić, koji je pozdravio prisutne, zahvalivši im na dolasku i podržavanju ''Hajdučke priče''.

Na dnevnom redu našlo se pet točaka, s naglaskom na dosad učinjeno. Kao najvažnije istaknuto je da je povećan broj članova, ali i da je Udruga dosad odradila nekoliko humanitarnih akcija, od kojih izdvajaju dvije – pomoć oboljeloj osobi i štićeniku doma za nezbrinutu djecu, koji je izrazio želju dobiti Hajdukova obilježja. Sve humanitarne akcije financirane su skupljenim novcem među članovima DPH Županja i nemaju veze s članarinom koju članovi plaćaju, naglašavaju iz Udruge.

Upravo zbog tih razloga, predloženo je i izglasano osnivanje fonda. Kao planove koje planiraju realizirati u bližoj budućnosti navedeni su put u Otok, sljedeći petak, gdje će biti organizirano novo učlanjivanje, te zatim u Orašje (BiH), a kao dugoročni planovi spomenuti su put u Prag (Češka) i organiziranje Bile noći u Županji.

Od osnutka, točnije prošle godine u trećem mjesecu, do kraja 2016. u Društvo prijatelja Hajduka Županja učlanilo se 303 osobe, a od početka ove godine, taj broj značajno je povećan, te udruga sada broji 336 članova.

Sve informacije o djelovanju Udruge, kao i mogućnostima uključivanja moguće je pronaći na Facebook stranici DPH Županja.

 

Fotografije: Ratko Zovkić

Hitovi: 931